שתף קטע נבחר

הצעה: להגביל הפגנות מול בתי עובדי ציבור

סוף להפגנות מול בתי השרים? ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעתו של השר לביטחון פנים, המגבילה את קיומן של הפגנות מול בתיהם של עובדי ציבור

דיכטר מתקן: ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') את הצעתו של השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, בנוגע לתיקון פקודת המשטרה. ההצעה מגבילה את קיומן של הפגנות מול בתיהם של עובדי ציבור ומגדירה רשמית את ההבדל בין הפגנה למשמרת מחאה. בשלב הבא, יובא התיקון לאישור הכנסת.

 

דיכטר טען כי בשנים האחרונות התגברה התופעה של קיום הפגנות ומשמרות מחאה מול בתיהם הפרטיים של עובדי ציבור. כך למשל, הפגינו באחרונה פעילי ימין מול ביתו של אלוף פיקוד המרכז, בתגובה לצווים מנהליים שהוציא נגדם. לדבריו,

מטרתן של הפגנות אלה היא להשפיע על אישים אלו לעשות מעשה, או להימנע ממנו. לעתים קרובות, טוען דיכטר, מבקשים המפגינים להטריד את האישים ולפגוע בפרטיות שלהם ושל בני משפחתם.

 

לטענתו של דיכטר, במקרים רבים המפגינים מבקשים להפעיל לחץ על האדם שנגדו מכוונת ההפגנה ואפילו להפחיד אותו כדי לגרום לו לפעול בהתאם לרצונם. לדבריו, התחזק החשש כי מטרת ההפגנות אינה לממש את האינטרסים הגלומים בחופש הביטוי, אלא להפעיל לחץ בלתי לגיטימי.

 

לדברי דיכטר, תיקון החוק יאזן בין מימוש חופש הביטוי לבין זכותו של אדם לפרטיות ומניעת הטרדתו כשהוא בביתו. על פי התיקון לחוק, יהיה אסור לתת רישיון להפגנה מול בית פרטי אם ישנה חלופה אפקטיבית להשגת מטרת המחאה. כמו כן, קובע דיכטר כי יש חובה לבקש באופן ישיר רישיון לקיום הפגנה, בניגוד למצב כיום.

 

תיקון נוסף הוא לחייב רישיון גם לקיום משמרת מחאה. לדברי דיכטר, משמרת מחאה שאינה מכוונת נגד אדם בבית מגוריו או משמרת מחאה המתקיימת מול בית מגורים אך אינה נושאת אופי ציבורי, לא תהיה חייבת ברישיון.

 

דיכטר אף מגדיר בתיקון לחוק הגדרה של משמרת מחאה והגדרה של הפגנה, ולבסוף קובע כי בהיעדר חלופה אפקטיבית - יש מספר שיקולים ותנאים אותם צריך מפקד המחוז לשקול כשהוא קובע אם לאפשר קיום הפגנה מול בית מגורים. שיקולים ותנאים אלה, על פי דיכטר, אמורים לצמצם למינימום ההכרחי את הפגיעה בפרטיותו של אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיכטר. מגביל את המפגינים
צילום: דורון גולן
הפגנה מול ביתו של השר רפי איתן
צילום: ירון ברנר
מומלצים