שתף קטע נבחר

גם באירופה: מכירות הרכב צונחות

נתונים שמפרסם גוף המחקר ג'ייטו דיינמיקס, מגלים שלא רק האמריקנים חושבים פעמיים לפני שהם קונים מכונית חדשה: באירופה נמכרו השנה עד עתה חצי מיליון מכוניות פחות מהתקופה המקבילה אשתקד

מכירות הרכב בתשעת החודשים הראשונים של השנה ירדו באירופה ב-4.4% בהשוואה ל-2007. פירוש הדבר כי בחודשים ינואר-ספטמבר נמכרו באירופה 11.5 מיליון מכוניות, חצי מיליון פחות מבתקופה המקבילה אשתקד. ובחודש ספטמבר, המתאפיין בדרך-כלל במכירות טובות, נרשמה ירידה של 8.3% לעומת ספטמבר 2007.

 

 

למעשה, בין עשר היצרניות הגדולות באירופה, היחידה שרשמה צמיחה השנה היא פיאט. יצרנית הרכב האיטלקית ממוקמת שישית, וצמחה השנה בקרוב ל-2%. זאת, לעומת צניחה של 11% באופל (מקום שלישי) ו-13% בטויוטה (שביעית). ירידות נרשמו גם אצל יצרנית הרכב הגדולה באירופה, פולקסווגן (2%) וסגניתה פורד (3.4%). בחודש ספטמבר היחידה לרשום עליות הייתה אודי, שעלתה ב-17.2% לעומת ספטמבר אשתקד.

10 הגדולות באירופה, ינואר-ספטמבר 2009

 

בדירוג הדגמים, ממשיכה להוביל פולקסווגן עם הגולף דור 5. מדגם זה נמסרו השנה 360,743 יחידות, צמיחה של כ-12% לעומת ינואר-ספטמבר 2007. פיז'ו ממוקמת במקום השני עם ה-207, שירדה ב-1.3% ל-332,458 יחידות. גם במקום השלישי נרשמת ירידה, עם 295,418 יחידות של פורד פוקוס שנמסרו השנה, 7.8% פחות מבשנה שעברה.

הדגמים הנמכרים ביותר באירופה, ינו-ספט 2008

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיאט - יצרנית הרכב היחידה באירופה שרשמה השנה עליית מכירות
פיאט - יצרנית הרכב היחידה באירופה שרשמה השנה עליית מכירות
צילום: רועי צוקרמן
מומלצים