שתף קטע נבחר

פרידמן ויתר: ביטל כינוס הוועדה למינוי שופטים

בתום עוד סבב של ויכוח מתוקשר עם שופטי בית המשפט העליון, הודיע שר המשפטים כי הוועדה לא תכונס השבוע. הוא נימק זאת בהחלטת השופטים "לעשות שבת לעצמם ולנהוג כפי שנהגו". לדבריו, הם פגעו באמון הציבור בבית המשפט העליון

שר המשפטים, פרופ' דניאל פרידמן, הודיע היום (יום ב')  לחברי הוועדה לבחירת שופטים וליועץ המשפטי לממשלה על ביטול ישיבתה של הוועדה שהייתה אמורה להתקיים ביום חמישי הקרוב. זאת, על רקע התנגדותם הנחרצת של שופטי בית המשפט העליון, הטוענים כי אין לכנס את הוועדה ולמנות שופטים חדשים בעת ממשלת מעבר.

 

בעקבות ביטול הישיבה אמרו גורמים במערכת במשפט ל-ynet כי ה"הישג" של ביניש מסב נזק כבד למערכת המשפט. "המפסיד המרכזי היא המערכת, שתקרוס תחת העומס", טענו. 

 

פרידמן הודיע על החלטתו במכתב ששיגר לראש לשכת עורכי הדין, עו"ד יורי גיא-רון וח"כ אורית נוקד, שביקש את חוות דעתו

של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לקראת כינוס הוועדה הצפוי בעקבות פיזור הכנסת ואי הצלחתה של ציפי לבני להקים ממשלה.

 

במכתב מציין פרידמן כי ברצונו לקיים את הישיבה לשם מינוי שופטים חדשים לבתי המשפט השלום והמחוזי, אולם הוא אינו מוכן לקיימה אם שופטי בית העליון מתנגדים לכך. השר חזר והדגיש כי לדעתו, עמדת השופטים החברים בוועדה הינה שגויה, אולם בנסיבות אלה אין מנוס מביטול ישיבת הוועדה.

 

השר הוסיף כי הוא אינו רואה כל טעם בפנייה נוספת למזוז לשם חוות דעתו בסוגייה, לאחר שהודיע כיאין בעיה במינוי הוועדה בעת הזו. עם זאת, פרידמן נאלץ לבטל את הישיבה על רקע החלטת שופטי העליון "לעשות שבת לעצמם, להתעלם ממנה ולנהוג כפי שנהגו. בכך פגעו באמון הציבור בבית המשפט העליון, בשלטון החוק ובמעמד חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה", כתב פרידמן. 

 

"עמדת שופטי העליון בלתי סבירה"

שר המשפטים נקלע לויכוח ציבורי חריף עם שופטי העליון החברים בוועדה, ובראשם הנשיאה, דורית ביניש. בשבוע שעבר שיגר פרידמן מכתב לביניש והגיב לקביעתה, כי לא ניתן למנות שופטים בזמן ממשלת מעבר. הוא שב והזכיר את "עקיצתו", לפיה דבריה מעידים על צביעות, מאחר שהיא מונתה לבית המשפט העליון בזמן ממשלת מעבר.

 

ביניש עצמה

הגיבה לדברים במכתב קצר ולקוני, אולם חבריה לוועדה, השופטים אילה פרוקצ'יה והשופט אדמונד לוי מתחו ביקורת קשה על התנהלותו של שר המשפטים. השופט לוי אףכינה את פרידמן "אורח לרגע" במערכת המשפט.

 

לטענתו, שלושת השופטים החברים בוועדה אף קבעו עמדה חד משמעית ביחס לישיבה הקרובה, ולנוכח עמדתם אין טעם לחזור ולבקש ממזוז חוות דעת נוספת כאשר ברור כי אינם מוכנים לקבל חוות דעת שאינה עולה בקנה אחד עם עמדתם. "קבלת חוות דעת כזו שלא תעלה בקנה אחד עם העמדה הבלתי סבירה של שופטי בית המשפט העליון עלולה לגרום פגיעה נוספת במעמד בית המשפט העליון ובמעמד חוות הדעת של היועץ המשפטי, ובנסיבות אלה אין מקום לדעתי להכנת חוות דעת כזו", הוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביניש ופרידמן בוועדה למינוי שופטים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים