שתף קטע נבחר

ביהמ"ש הוציא לגאידמק צו עיכוב יציאה מהארץ

זאת כדי להבטיח את התייצבותו לחקירת המשטרה בפרשת המרמה והלבנת ההון בפרשת חברת "טרמופוסט" ההולנדית. מקורביו של גאידמק: זאת רדיפה פוליטית, הוא יערער

הולך ומסתבך. בית משפט השלום בפתח תקווה הוציא בצהריים (יום ג') צו עיכוב יציאה מהארץ נגד איש העסקים והמועמד לראשות העיר ירושלים, ארקדי גאידמק. זאת, על מנת להבטיח את התייצבותו לחקירת המשטרה בפרשת חברת "טרמופוסט" ההולנדית, בה נחשד גאידמק במרמה ובהלבנת הון.

 

השופט אהרן גולדס קבע כי לאחר שעיין בדו"ח סודי שהגישה המדינה, החליט לקבל את עמדת הפרקליטות ולהעמיד את גובה הערבות שתאפשר את יציאתו של גאידמק את הארץ על סך של 2.5 מיליון דולרים. לדבריו, הערבויות אשר הפקיד גאידמק בעבר פקעו זה מכבר לאחר שהתבקשה הארכת תוקפן מספר פעמים, אך מדובר בחקירה מסובכת ומסועפת, שלא ניתן לסיימה במסגרת הזמנים הקבועים החוק ולכן, על מנת להבטיח את החקירה, יש לקבוע מחדש את הטלת הערבויות.

 

לפני כארבעה חודשים הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה לפרקליטיו של גאידמק, כי המדינהשוקלת להגיש נגד איש העסקים כתב אישום בפרשת "טרמופוסט", ואם גאידמק יחפוץ בכך - תינתן לו הזדמנות לשימוע בטרם קבלת ההחלטה. גאידמק חשוד כי פעל בתיאום עם נחום גלמור, שלמה רכט וחברת פועלים שירותי נאמנות בע"מ להלבנת הון בחברה ההולנדית.

 

על פי החשד, הציגו השלושה מצג שווא כלפי נציגי בעלי המניות של חברת "טרמופוסט", לפיו גלמור מעוניין ברכישת החברה והוא בעל הכספים - אלא שבפועל המשא ומתן נוהל בעבור גאידמק, תוך שימוש בכספיו. המעורבים ביקשו, לכאורה, להסתיר את זהותו של גאידמק בשל החשש כי נציגי בעלי המניות לא יסכימו למכור לו את החברה או לנהל מו"מ עמו. בעקבות כך, השתמשו גאידמק וגלמור בתאגיד עזר בנקאי בבעלות מלאה של בנק הפועלים כדי לבצע את העבירות.

 

גורמים בסביבתו של גאידמק אמרו ל-ynet כי הפרקליטות היא זו שהגישה בקשה לעיכוב יציאה מהארץ וכי בכוונתם להגיש ערעור על ההחלטה. "מנסים לשים לגאידמק שוב ושוב מכשולים. זה פשוט מדהים. זוהי רדיפה פוליטית דווקא בשבוע הקריטי של מערכת הבחירות, שפוגעת בהליך דמוקרטי של בחירות לעיריית ירושלים. ארקדי גאיידמק נמצא באמצע קמפיין בחירות, אין נגדו כתב אישום, והספינים התקשורתיים הללו פשוט מגוחכים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאידמק. נשאר בארץ?
צילום: דודי ועקנין
מומלצים