אינדונזיה: אלפים בהלוויית המחבלים מבאלי
אלפי תומכים של ארגונים איסלאמיים קיצוניים ליוו את המחבלים שהוצאו להורג לקבורה והיללו את גבורתם. ברחבי המדינה המוסלמית תוגברה האבטחה מחשש לפיגועי נקם
אלפי בני אדם השתתפו היום (א') בהלוויותיהם של שלושת המחבלים האינדונזים שביצעו את הפיגוע באי באלי ב-2002 ואשר הוצאו אמש להורג. ברחבי המדינה המוסלמית הגדולה בעולם תוגברה האבטחה והועלתה הכוננות, מחשש לפיגועי נקם של תומכי הטרוריסטים המוסלמים הקיצונים.
שלושת המחבלים - אימם סאמודרה (38), אמרוזי נורהאסים (46) ועלי גופרון (48) - הוצאו להורג על-ידי כיתת יורים באי נוסקמבנגן. שני הפיצוצים בפיגוע שבו היו מעורבים, ב-12 באוקטובר 2002 באי באלי, גרמו למותם של 202 בני אדם, בהם 88 אוסטרלים ו-38 אינדונזים.
אחרי ההוצאה להורג הוטסו גופות המחבלים מבית הכלא לעיירות מגוריהם. האחים מוחלאס ואמרוזי הוטסו לטנגולון במזרח האי ג'אווה וסאמודרה הוטס לסראנג, במערב ג'אווה. חבריהם ותומכיהם של האחים קראו קריאות בשבח אצילותם וציינו כי מתו "כקשודים". אחרי שנטמנו, עמדו התומכים לצד קבריהם והתפללו בגשם. סאמודרה נקבר בטקס פרטי ושקט.
התובע הכללי מסר כי עיני המחבלים לא כוסו בטרם נורו, וזאת לבקשתם. "רק כדור אחד פגע בכל אחד מהקורבנות, בחזה, בדיוק בלב", אמר התובע שציין כי "לא הייתה כל התנגדות והם שיתפו פעולה באורח מלא". ואולם תומכיהם של שלושת המחבלים נסערו בעקבות ההוצאה להורג וכמה מקרים גם התעמתו עם שוטרים.
אוסטרליה פרסמה אזהרת נסיעה
"אני מרגישה עצובה, אך גם גאה על כך שהוא מוג'היד", אמרה נורנדה, שבאה לנחם את בני משפחתו של אחד המחבלים. בטנגולון הפגינו אלפי תומכים של ארגונים מוסלמים קיצוניים כגון "חזית מגני האיסלאם" וקראו קריאות "להתראות גיבורים" בעת מסע ההלווייה.
מחשש לפיגועי נקם, תוגברה האבטחה ברחבי אינדונזיה. עם זאת, מומחה לביטחון העריך כי לא צפוי גל של פיגועים בתגובה להוצאות להורג. "אנשים צריכים להיות ערניים וקיים סיכוי שמישהו יגיב, אך אני לא חושב שאנשים צריכים לחשוב שהתגובה האוטומטית תהיה טרור פעיל", אמר סידני ג'ינס, מומחה לביטחון מה"קבוצה לטיפול במשברים בינלאומיים" בבריסל.
למרות שלא אירעו בה פיגועים גדולים מאז 2005, אינדונזיה עדיין נחשבת מדינה בסיכון לטרור. ארגון הטרור "ג'מעה איסלאמיה" הודיע בשעתו כי הפיגוע בבאלי נועד להרתיע זרים מלבקר במדינה המוסלמית. אוסטרליה מיהרה לפרסם אזהרת נסיעה לאזרחיה ושר החוץ סטיבן סמית הזהיר מפני פיגועי נקם. "יש לנו מידע אמין לפיו טרוריסטים מתכננים פיגועים באינדונזיה", אמר השר.
