שתף קטע נבחר

איזון משאבים, גם למען הגברים

התיקון לחוק הקובע שאפשר לחלק רכוש לפני מתן הגט יעזור למתגרשות שמוותרות על הכל כדי לסיים את פרק הנישואין הכושל. רבקה לוביץ' מסבירה למה הוא יקל גם על גברים

הכנסת אישרה ביום רביעי שעבר תיקון לחוק "איזון משאבים" וקבעה שניתן לאזן את משאבי הצדדים המתגרשים גם טרם מועד פקיעת הנישואין. מעתה, שופט בית משפט לענייני משפחה או דיין בבית הדין הרבני יוכל לחלק את הרכוש המשותף ולאזן את משאבי הצדדים על פי בקשה של צד כלשהו ובהתקיים אחד מן התנאים הבאים: חלפה שנה מיום פתיחת ההליך המשפטי; הצדדים גרים בנפרד תשעה חודשים; יש צו הרחקה או הוגש כתב אישום נגד צד שני בגין אלימות.

 

אפשר להירגע: החוק לא הולך להציל את כלל הנשים העגונות ומסורבות הגט במדינת ישראל. החוק לא מועיל לנשים הנשואות לגברים נקמנים המונעים מהן גט בכדי לממר את חייהן. החוק לא יעזור לנשים שהבעלים המשוגעים שלהם ברחו לחו"ל ומשם הם מנהלים איתן משא ומתן. החוק לא יעזור לרוב הנשים שאני מייצגת, וחברותי ואני לא נהיה מובטלות כל כך מהר.

 

למי החוק יעזור?

החוק יעזור לאינספור נשים המתגרשות מדי שנה ומעולם לא ראו עצמן מסורבות גט אך הן מוותרות על רכוש או זכויות ברכוש המגיעות להן על פי חוק. נשים אלו ויתרו בעבר למשל על זכויות הפנסיה של הבעל המגיעות להן משום שהן רצו 'לאזן את המשאבים' ולקבל את חלקן ברכוש מבלי לחכות עד שהבעל יסכים בטובו לתת את הגט. החוק יעזור לאלפי אנשים ונשים הפונים לערכאות מדי שנה ומעוניינים שדווקא הערכאה השיפוטית היא זו שתכריע כיצד ואיך לאזן את המשאבים שלהם על פי אמות מידה של חוק וצדק, משום שהם ניסו אך כשלו להגיע להסכם גירושין שיהיה מקובל על שני הצדדים. במקרים האלו יוכל השופט לעשות הכרעה בעניין הרכוש, ומבלי שפסיקתו תהיה תלויה במתן הגט. החוק יעשה הפרדה מוחלטת וברורה בין חלוקת הרכוש ובין הגט עצמו.

 

והנה משהו חדש: החוק יקל גם על גברים. שח לי עורך דין ותיק בענייני משפחה שהוא מייצג גברים רבים שהם עגונים. אלו מקרים בהם מסיבות אלו ואחרות האישה מחזיקה את הבעל בגרון ולא מסכימה לקבל גט ובכך מונעת ממנו להחזיק ולעשות כרצונו בחלקו ברכוש. על פי התיקון לחוק הבעל יוכל לפנות לערכאה שיפוטית ובקלות גדולה יותר לשחרר את חלקו ברכוש מן האישה ומן העיקולים ששמה עליהם.

 

מטרת התיקון בחוק היא, כאמור, לאו דווקא לעזור לנשים, אלא להחיות את החוק המקורי שהיה ל"אות מתה" במשך 34 שנות קיומו, ולאפשר לכל צד אשר מעוניין לחלק את הרכוש לעשות זאת מבלי להיות נתון לסחיטה של הצד החזק מבחינה כלכלית. כמו בכל מדינה מתוקנת.

 

כדאי לזכור: תמיד יהיו גברים אשר אחרי הפסיקה ואיזון המשאבים ידרשו תשלום של כופר תמורת הגט. אבל, נשים יוכלו מעתה לקבל את הרכוש המגיע להן וללכת הביתה, עם או בלי הגט. הידיעה הזאת, שניתן יהיה לאזן את המשאבים על פי החלטת שופט וללא תלות במתן הגט תפעל לרוקן (לפחות באופן חלקי) את אלמנט הסחיטה מן הגט, ותנטרל את קלף המיקוח החזק של המין החזק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים