שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

מלאה בהפתעות: פסטה עם פלפלים, זוקיני וזיתים

יעל גרטי מזמינה אתכם להכין פסטה צבעונית וטעימה להפליא עם פלפלים אדומים וצהובים קלויים, זוקיני צרוב, עגבניות מיובשות-לחות, גבינת פטה עיזים וזיתי קלמטה

כחובבת אוכל בריאותי, כל מסעדה בריאותית חדשה שנפתחת בארצנו מעוררת עניין בקרבי ומשמחת את לבי. על אף שטרם ביקרתי בה, הצצה בתפריט של רשת "פְרֶש קיצ'ן", שהוקמה לאחרונה בתל אביב, הניבה פסטה מדליקה. המנה המקורית שבתפריט כוללת פסטה מקמח מלא עם פסטו, פלפלים קלויים, עגבניות מיובשות, עגבניות שרי, גבינת פטה, נענע וזיתי קלמטה. כשהכנתי גרסה משלי למנה, ויתרתי על עגבניות שרי, נענע ופסטו, הוספתי זוקיני צרובים והחלפתי את העגבניות המיובשות בעגבניות מיובשות-לחות. התוצאה שהתקבלה היתה טעימה מאוד, עשירה בצבעים ובטעמים.

 

פסטה עם פלפלים קלויים, זוקיני צרוב, עגבניות לחות, פטה וזיתי קלמטה

פירוש המילה 'זוקיני' באיטלקית זה קישואים. בארץ, הפך זוקיני לשמם של הקישואים הכהים שניתן להשיג במרכולים הגדולים, בשווקים ואצל הירקנים המובחרים.

 

פסטה פנה מקמח מלא ניתן להשיג באזור המוצרים הבריאותיים במרכול ובכל חנויות הטבע. ניתן כמובן להשתמש בפסטה פנה מקמח לבן, אך כמובן בריא יותר לצרוך מוצרי קמח מלא. במקום פנה ניתן להשתמש, כמובן, בכל צורה אחרת.

 

עגבניות מיובשות-לחות, שהן עגבניות מיובשות מוכנות לאכילה וטעימות מאוד, ניתן להשיג במרכולים (באזור הירקות המצוננים) ובשוק הכרמל. זיתי קלמטה איכותיים כדאי לקנות במעדניות או בשווקים – ולא במרכולים. אני השתמשתי בפטה צאן 16% שומן שאני אוהבת במיוחד ("צוריאל"), אך ניתן בהחלט להסתפק בגבינות רזות יותר. אם רוצים, ניתן לאפות את הפלפלים והזוקיני יחדיו, בתבנית תנור גדולה, אך אני מעדיפה לאפות זוקיני לחוד לקבלת תוצאה פריכה במיוחד. הפסטה הזו טעימה גם למחרת היום וגם כעבור יומיים-שלושה במקרר.


(צילום: אסף אמברם)

 

המרכיבים (ל-5-6 מנות):

שמן זית

6-7 זוקיני, שטופים וחתוכים דק אלכסונית

מלח / מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס גס / פלפל ארבעת הצבעים גרוס

6 גבעולי טימין, עלעלים בלבד, שטופים

5 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים ל-4

3 פלפלים צהובים, מנוקים וחתוכים ל-4

500 גרם פסטה פנה מקמח מלא (או רגיל)

100-150 גרם עגבניות לחות (עגבניות מיובשות-לחות), פרוסות לרצועות דקיקות

100 גרם זיתי קלמטה איכותיים, מגולענים

200 גרם גבינת פטה צאן, חתוכה לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית תנור קטנה-בינונית בשמן זית.
  2. מניחים פרוסות זוקיני בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי טימין מ-3 גבעולים, בוזקים מלח ופלפל ומכניסים לתנור. אופים במשך 50 דקות או עד שהזוקיני צרובים דיים, אך באמצע האפייה מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים ומחזירים. מוציאים מן התנור ומצננים.
  3. מרפדים תבנית תנור בינונית-גדולה נוספת בנייר אפייה (או משמנים בשמן זית) ומניחים רבעי פלפלים. מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי טימין מ-3 גבעולים, בוזקים מלח ופלפל ומכניסים לתנור. אופים במשך 50 דקות או עד שהפלפלים צרובים דיים, אך באמצע האפייה מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים ומחזירים. מוציאים מן התנור ומצננים.
  4. מבשלים פסטה במים רותחים, לפי הוראות היצרן. מחזירים לסיר (ללא אש) ומוסיפים פלפלים וזוקיני אפויים (עם הנוזלים שהשתחררו מהם בעת האפייה), עגבניות לחות, זיתי קלמטה וקוביות גבינת פטה. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

 

צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים