אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פורש

אלקין. לא שותף לאנאפוליס צילום: אלכס קולומויסקי
אלקין. לא שותף לאנאפוליס צילום: אלכס קולומויסקי
 
דרך השמאל. לבני צילום: AP
דרך השמאל. לבני צילום: AP
 
 


 

ח"כ אלקין עוזב את קדימה: "לבני נציגת השמאל"

ח"כ זאב אלקין האשים את היו"ר ציפי לבני בהפיכת קדימה למפלגת שמאל, הממוקמת בין מרצ לעבודה ופועלת ליישום רעיונות רדיקליים מסוגו של הסכם ז'נבה: "הפכת לנציגה הבולטת של דרך השמאל, לה אינני יכול להיות שותף"

אמנון מרנדה ואטילה שומפלבי
פורסם: 16.11.08, 10:28

ח"כ זאב אלקין הודיע הבוקר (יום א') כי הוא פורש ממפלגת קדימה ולא יתמודד מטעמה בבחירות הקרובות לכנסת. במכתב ששלח ליו"ר קדימה, ציפי לבני, האשים אלקין את ראש הממשלה ואת שרת החוץ בהפיכת קדימה למפלגת שמאל המקדמת רעיונות רדיקליים. את לבני כינה: "הנציגה הבולטת של דרך השמאל".

 

לעיון במכתבו של אלקין - לחצו כאן 

 

"אני כותב לך מכתב זה בלב כבד ולאחר התלבטויות קשות. מי כמוך יודעת, שלא קל לקום ולעזוב מסגרת פוליטית שכבר השתרשת בתוכה, שבה אתה מחובר לפעילי שטח רבים ולחבריך לסיעה, אך כמוך הנני סבור ש'מפלגה פוליטית זה לא קבוצת כדורגל'', ושכל איש ציבור צריך לשאול את עצמו אם הוא מאמין בלב שלם בדגל שבצילו הוא מנסה לבקש את אמון הציבור", כתב הח"כ הפורש.

 

"מאז ראשיתו של תהליך אנאפוליס וההבטחות המפליגות לנשיא סוריה, אני חש אכזבה קשה מהדרך שבה את וקודמך בתפקיד, ראש הממשלה אהוד אולמרט, מובילים את המפלגה ואת המדינה. המדיניות של אולמרט ושלך הפכו את קדימה למפלגת שמאל מובהקת, שממוקמת בין מרצ למפלגת העבודה, ופועלת בנמרצות ליישום רעיונות שמאל רדיקליים מסוגו של 'הסכם ז'נבה'", תקף.

 

"לא במקרה אמר לאחרונה יוסי ביילין שמנהיגי קדימה מייצגים את דעותיו לפעמים יותר טוב מאשר הוא היה עושה זאת בעצמו. הבחירות האלה הן בחירה בין שתי דרכים שונות מאוד, ולדרך השמאל שהפכת לנציגה הבולטת שלו - אינני יכול להיות שותף", הוסיף חבר הכנסת הפורש. אלקין טרם החליט לאן מועדות פניו, אולם ידוע כי הוא מנהל מגעים עם הליכוד ועם מפלגת הימין החדשה לבדיקת האפשרות שיצטרף לאחת מכן ויתמודד מטעמן לכנסת.

 

גורמים בכירים בקדימה המקורבים ללבני אמרו בתגובה לפרישת אלקין: "ברוך שפטרנו. מי שפעל נגד קדימה מיומה הראשון, ניסה לסכל את בחירתו של פרס לנשיאות, פעל באופן קבוע כאופוזיציה בתוך המפלגה גם נגד הליכים פנימיים, וניסה בכל כוחו לשריין לעצמו מקום - הבין שאין לו כוח ברחוב הרוסי, והחליט לחפש בית אחר. טוב שהוא עזב את קדימה".

 

אלקין, בן 37, עלה לארץ מבריה"מ בגיל 19 ונבחר לכנסת בבחירות האחרונות. בין היתר, היה חבר בוועדת הכספים, החוקה והחינוך. בפריימריז האחרונים לראשות קדימה תמך בשאול מופז, ואף הגיש עתירה נגד תוצאות הבחירות. לאורך כל הקדנציה שלו, מתח ביקורת על התנהלות הממשלה, בעיקר בנושאים מדיניים.

 


תגיות: פרישה | זאב אלקין | זאב | קדימה | אהוד אולמרט

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as15-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©