אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מבצע גור

אחד הגורים שנורה ונלקח מהבסיס
אחד הגורים שנורה ונלקח מהבסיס 
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

חיילת שמנעה מוטרינר לירות בכלבים נענשה

החיילת ראתה את הרופא הצבאי יורה בגורים משוטטים בבסיס והתעמתה עימו. כשלא הפסיק, הרימה את אחד הגורים ומנעה את המשך הירי. בעקבות המקרה היא רותקה לבסיס ל-28 יום. דובר צה"ל: הירי היה בחיצי הרדמה כדי ללכוד את הכלבים ולהעבירם להסגר, על פי חוקי מדינת ישראל

ארז ארליכמן
פורסם: 17.11.08, 06:19

חיילת מבסיס בדרום הארץ שראתה וטרינר צבאי יורה בגורים משוטטים בתחומי המחנה, התעמתה עימו ואף הגנה בגופה על אחד הגורים, נענשה ונשלחה ל-28 ימי ריתוק - כך נודע ל-ynet. לטענת הצבא הירי היה של חיצי הרדמה, הכלבים הועברו להסגר והחיילת נענשה בגין הפרת פקודה מפורשת והתחצפות לבעל דרגה בכירה. לפי שעה לא ברור מה עלה בגורל הכלבים.

 

הפרשה החלה בנשיכה; רונית (השם האמיתי שמור במערכת) המשרתת בבא"ח גבעתי, ננשכה על ידי אחד מהכלבים המשוטטים בבסיס. "כבר שנים שיש פה כלבים משוטטים, שננטשו והגיעו לכאן מהמדבר", סיפרה רונית ל-ynet. "בין הכלבים ישנה גם נקבה, שהמליטה לפני כארבעה חודשים כשישה גורים. למרות שהפקודות אוסרות על מגע עימם או האכלתם, לחיילים רבים קשה להישאר אדישים לחיות הרעבות".

 

לאחר שננשכה דיווחה רונית על המקרה לגורמים הרפואיים, נבדקה על ידי רופא צבאי ולא נמצאה נגועה בכלבת. בעקבות התקרית, הגיע ביום חמישי שעבר לבסיס וטרינר צבאי ברכב אזרחי, במטרה ללכוד את הגורים.

 

"הגורים שיחקו בשמש, והוא הגיע והתחיל לירות בהם ברובה מול כל החיילים במקום", סיפרה רונית. "הגורים נבהלו והתחילו לברוח, אבל הוא הצליח לפגוע באחד מהם ברגל. הגור החל לדמם עד שאיבד את ההכרה, ואז הווטרניר פשוט הרים אותו וזרק אותו לרכב. ראיתי שהוא ירה בשני גורים נוספים; כולם מסביב פשוט שתקו ולא עשו כלום". 


"אי אפשר להישאר אדישים לכלבים רעבים". כלבה בבסיס הטירונים בקציעות

 

לדבריה, המפקדים במקום אסרו על החיילים להתערב בנעשה, אך היא החליטה לעצור את הירי בכלבים והתעמתה עם הווטרינר. הוא הסביר לה שהכלבים מורדמים בחצים במטרה להביאם לתחנת ההסגר בבאר-שבע, אך היא התנגדה להמשך הפעולה.

 

העונש: 28 ימי ריתוק 

"אני מודה שפעלתי בצורה תוקפנית למדי, קיללתי, צעקתי וניסיתי לעצור אותו בכל דרך אפשרית, עד שלא נותרה לי ברירה ותפסתי את אחד הגורים", סיפרה רונית. "אמרתי לווטרינר שאם שהוא רוצה להרוג את הכלב הוא יצטרך לירות בי קודם. בזמן שהתעמתנו הוא הספיק לירות בגור נוסף ואז הפסיק. הצלחתי להציל שלושה גורים, את האם וכלב נוסף". 

 

בעקבות התקרית נשפטה רונית ל-14 ימי ריתוק בבסיס בגין סירוב פקודה, ול-14 ימי ריתוק נוספים בגין התחצפות לבעל דרגה בכירה ממנה. "אני יודעת שבעצם הפניה שלי לתקשורת אני חושפת את עצמי לעונש חמור יותר, אבל לא יתכן שהצבא יתייחס באופן כה ברוטלי לגורי כלבים מסכנים", אמרה רונית. "מבחינתי קיבלתי פקודה בלתי חוקית בעליל ולא יכולתי להתעלם מהנעשה מולי".

 

אמש (א'), בעקבות תלונתה של רונית, פנתה עמותת "תנו לחיות לחיות" במכתב לרמטכ"ל ולמפקד פיקוד הדרום. "החיילת, שלא יכלה לשאת את מראות הזוועה, הרימה את אחד הגורים במטרה להציל את חייו, אך במקום לשבח ולהלל את פעולתה האמיצה היא נשלחה לריתוק", כתבה דוברת העמותה, אתי אלטמן. היא ביקשה לפתוח בחקירת המקרה ולקבל עדכון על מצבם של הגורים הנותרים בבסיס.

 

בעמותה סבורים, על פי תאורה של רונית את כמות הדם, אופן הירי ומיקומו, כי לא מדובר היה בחיצי הרדמה כלל. "ברור שהחוק מחייב ללכוד כלבים מחשש לכלבת, והם צריכים להיכנס על פי החוק להסגר,

טרם ייקבע אם הם נגועים בכלבת, אך הוא מורה לעשות זאת בצורה הומאנית. ... הגיע הזמן שצה"ל יפנה למשרד החקלאות על מנת שזה יבצע תהליך של עיקור וסירוס בכלבים שמסתובבים בבסיסי צה"ל, על מנת שמקרים כאלו לא יחזרו על עצמם, ויגרמו לקטילת חייהם של יצורים חיים ללא כל סיבה מוצדקת".

 

האם ירי בגורים היה המוצא היחיד ללכידתם? בשיחה עם וטרינר בעל הכשרה רשותית שלכד בעברו כלבים משוטטים בבסיסי צה"ל, עולה כי שימוש בירי עם חצי הרדמה הינו אמצעי מקובל ללכידת כלבים משוטטים בבסיסי צה"ל, אך לדבריו, מן הראוי לבצע אותו רק לאחר שכשלו כל הניסיונות החלופיים ללכידת הכלבים.

 

במקרה הנוכחי בו מדובר בגורים ידידותיים, להערכת הווטרינר, ניתן היה לפתות אותם באמצעות מזון וללכוד אותם באמצעות שימוש בכפפות עבות. לדבריו, הירי למטרות הרדמה משמש בעיקר להתמודדות עם כלבים בוגרים ואימתניים בשטח גזרה גדול בו יש קושי גדול ללכידתם. בנוסף ציין הווטרינר כי יש לבצע את הירי הרחק מריכוזי חיילים במטרה לצמצם את הסיכוי לפגיעה בהם.

 

דובר צה"ל: "החיילת סיכנה את עצמה ואת הסביבה"

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "ב-13.11.08 התקבלה תלונה על כלבים משוטטים בבסיס, ועל מקרה של נשיכת חיילת וחשש לכלבת עקב כך. בעקבות התלונה הגיע לבסיס וטרינר צבאי על מנת ללכוד את הכלבים. לכידת הכלבים התבצעה על ידי ירי של חיצי הרדמה על מנת לטשטש את הכלבים, ללכוד אותם ולהעבירם לתחנת הסגר, בהתאם לפקודות צה"ל. החיילת אחזה באחד הכלבים המשוטטים למרות הפקודה להתרחק מהם, ובכך סיכנה את עצמה ואת הסביבה. בעקבות המקרה נשפטה על סירוב פקודה".

  

 


תגיות: וטרינר | גורים | חיילת | כלבת | ירי

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©