שתף קטע נבחר

השגריר בז'נבה משיב לאו"ם: חמאס אשם במצב

השגריר הישראלי, רוני לשנו-יער, כתב כי מטריד האופן שבו האו"ם מקל ראש בתוקפנות הפלסטינית. זאת, בתגובה לדברי נציבת זכויות האדם, שקראה להפסקת המצור על עזה

"מזעזע לקרוא את הנוסח קצר הרואי של ההודעה מטעם הנציבה העליונה לזכויות האדם בנוגע למצב ההומניטארי בעזה. מטריד במיוחד הוא האופן שבו היא מתיחסת כלאחר יד לתוקפנות הפלסטינית". כך כתב הערב (יום ג') שגרירה החדש של ישראל בז'נבה, רוני לשנו-יער, בתגובה לדבריה של הנציבה, נבנתם פיליי. הדברים נכתבו בעוד הירי לעבר עוטף עזה נמשך - וכך גם המצור.

 

יער יצא נחרצות נגד טענת פיליי, לפיה ישראל היא הגורם למצבם הקשה של אזרחי עזה. "למרבית הצער, ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה קלות דעת שכזו בתגובה לירי רקטות ומרגמות על אזרחיה,

ירי שמפר את הזכות הבסיסית מכולן, הלא היא הזכות לחיים", הבהיר. לדבריו, "האחריות הכוללת למצב ברצועת עזה רובצת על חמאס, שמשקיע את כל משאביו בנשק ובטרור, במקום לספק את צרכיהם של האזרחים, עליהם הוא מחיל את שלטונו הברוטאלי".

 

עוד כתב יער כי "ארגון הטרור חמאס וארגוני הטרור הפלסטינים המסונפים לו ירו למעלה מ-170 רקטות ופצצות מרגמה על ישראל במהלך 10 הימים האחרונים, כולל 25 אשר נחתו על ישראל בסוף השבוע לבדו. ישראל מחויבת להמשך הרגיעה, אך מצפה מחמאס כי יקיים את התחיבויותיו, כולל הפסקת הטרור וההתחמשות".

 

"מאכזב להווכח כי הנציבה העליונה נפלה קרבן למניפולציה הצינית של התקשורת בידי חמאס". 

הוא אף הסביר כי תשתיות יסוד כגון חשמל ומים ממשיכים לזרום מישראל לעזה.

 

פיליי קראה לישראל להפסיק את המצור על רצועת עזה ואמרה שהוא מהווה הפרה של החוק הבינאלומי. "יש להסיר את המצור עכשיו. כ-1.5 מיליון פלסטינים נותקו בכוח מזכויות האדם הבסיסיות ביותר שלהם. על ישראל לאפשר הכנסת סחורות כמו מזון, 

תרופות ודלק לרצועה ולחדש את זרם החשמל ואספקת המים. רק הסרת המצור ותגובה הומניטארית חזקה, תעניק סיוע ראוי לסבל ההומניטארי בעזה". 

 

שלשום קרא מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, לישראל להפסיק באופן מיידי את המצור על עזה ואמר כי הוא חושש מהסלמה במזרח התיכון. במקביל, קרא באן לחמאס להפסיק את ירי הרקטות לעבר ישראל. "הצעדים של ישראל מחריפים את המצוקה והסבל של האוכלוסייה האזרחית ברצועת עזה. הם אינם מקובלים וחייבים להיפסק מייד". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיוע בעזה (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים