שתף קטע נבחר

סיר הבשר: תבשיל בקר וירקות שורש

החורף עוד לא ממש הגיע, אבל גם ירידה קלה בטמפרטורות עושה חשק לתבשיל חם ומפנק. יואב בלימן מגיש מתכון לתבשיל בשר בתוספת ירקות שורש, שנאפים בנפרד

תבשיל בקר וירקות שורש

מתכון באדיבות השף יואב בלימן, "פרידה קאלו"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

800 גרם בשר כתף, נקי משומן וסיבים וחתוכה לקוביות

קמח לבן

מלח

פלפל שחור

שמן סויה

1 בקבוק יין אדום

1 ליטר ציר בקר (אם אין ניתן להחליף במים)

5 כפות דבש תמרים

חופן עלי ליים יבשים

צרור עלי טימין טריים

חופן פלפל אנגלי

4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ

4 ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ

3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ

50 גרם תערובת עשבי פרובנס (זעתר מיובש, מרווה מיובשת, רוזמרין מיובש ומרווה מיובשת)

שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. טובלים את קוביות הבשר בקמח שתובל במעט מלח ופלפל, מנערים ומטגנים בסיר שחומם מראש ובו מעט שמן סויה, עד להשחמה קלה. מוציאים למסננת.
  2. מוסיפים בזהירות לאותו הסיר בקבוק שלם של יין אדום, מוסיפים את הציר, דבש התמרים והתבלינים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את נתחי הבשר ומבשלים כשעתיים עד שלוש על להבה נמוכה.
  3. מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הארטישוקים, הגזרים, תערובת העשבים, שמן הזית, המלח והפלפל.
  4. מסדרים בתבנית ומכסים בנייר אלומניום. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך חצי שעה. מסירים את נייר האלומניום ואופים 20 דקות נוספות, עד שהירקות רכים ומוכנים לאכילה.
  5. מסדרים בכל צלחת כמות מספקת של ירקות שורש, מוסיפים את קוביות הבשר עם מעט מהרוטב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים