שתף קטע נבחר

בז"ן: רווח של 42 אלף דולר ברבעון

ברבעון המקביל הציגה בז"ן רווח של 18 מיליון דולר; החברה תחלק דיבידנד של 200 מיליון שקל. היו"ר יוסי רוזן: "עד כה פעילות בזן לא הושפעה מהמצב למעט ירידה במחירי נפט ומוצרים"

חברת בתי הזיקוק לנפט שבשליטת החברה לישראל ודיויד פדרמן הציגה הבוקר את תוצאותיה הכספיים לרבעון השלישי של השנה ובהם היא מציגה רווח נקי אפסי של 42 אלף דולר, לעומת רווח של 18 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרקע לתוצאות החלשות הוא התפנית במחירי הנפט שנרשמה באמצע הרבעון השלשי של השנה וגררה את החברה למחיקת ערך של המלאי בהיקף של 43 מיליון דולר. החברה נוהגת להחזיק במלאים בהיקף של 600 מיליון טון ללא הגנות על מחיר הנפט.

 

מסוף הרבעון השלישי ועד היום החברה ספגה ירידת ערך נוספת של 74 מיליון דולר בגין ירידת מחירי הנפט. ישר בן מרדכי, מנכ"ל החברה אמר כי "צריך לזכור שמדובר בהפסדים שאינן תזרימיים וכי במקביל ירידת מחירי הנפט מקטינה את היקפי ההון החוזר וכן מקטינה את עלות האנרגיה הנצרכת להפעלת בית הזיקוק".

 

"העולם הולך לתקופה שהחששות ממיתון גוברות יותר ולכן המחירים ירדו וימשיכו לרדת. שלוש ארבע שנים אחרונות היו עליות במחירי האנרגיה ועכשיו מתקנים. אני שלושים שנה בשוק הזה ואני לא יודע להגיד מה יקרה עם מחירי הנפט בהמשך" אומר בן מרדכי.

 

דיבידנד של 200 מיליון שקל

למרות התוצאות החלשות ברבעון השלישי והצפי לתוצאות חלשות גם במהלך הרבעון הרביעי, בז"ן הודיעה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 200 מיליון שקל וזאת למרות כוונתה להשקיעה כ-670 מיליון שקל ב"פצחן מימני" שיאפשר לחברה להגדיל את מורכבות הזיקוק וכתוצאה מכך להגדיל את הגמישות בהפעלת בית הזיקוק.

 

תשומת בית הזיקוק ברבעון (בטונות) גדלה בכ-13% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכמה ב-2,098 אלפי טונות. ניצולת המתקנים ברבעון הסתכמה בכ-93% לעומת 82% ברבעון המקביל אשתקד.

 

החברה מסבירה את הגידול בניצולת "בעיקר משיפור משמעותי במיקוד התפעולי בעקבות השינוי הארגוני, מגמישות החברה בבחירת חומרי הגלם לזיקוק בהתאם לתנאי השוק המשתנים והגדלת הזמינות התפעולית".

 

הרווח הגולמי הסתכם בכ-82 מיליון דולר לעומת כ-63 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-30%. הרווח התפעולי המאוחד ברבעון השלישי הסתכם בכ-54 מיליון דולר, גידול של כ-38% לעומת כ-39 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד.

 

הוצאות המימון ברבעון השלישי לשנת 2008 הסתכמו בכ-51 מיליון דולר, לעומת הוצאות מימון בסך של כ-20 מיליון דולר בתקופה מקבילה אשתקד. עיקר הגידול בהוצאות המימון נובע מגידול בעלות האשראי לזמן קצר בעיקר עקב גידול בהיקף האשראי שרובו מיוחס לגידול בהון החוזר של החברה שגדל כתוצאה מעליית מחירי הנפט בעולם בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, בקיזוז ירידה בשיעור הריבית.

 

יו"ר דירקטוריון בזן יוסי רוזן אמר: "לאחרונה החליט הדירקטוריון, להשקיע בהקמת הפצחן המימני. ההחלטה מבחינתנו מהווה הבעת אמון של בעלי השליטה ביכולתה של בזן לבצע את הפרויקט ולממנו. המתקן צפוי לתרום רבות לשיפור הרווחיות ולהוות מנוף לצמיחה של בזן".

 

לדברי רוזן, "חוסר ודאות בכלכלה העולמית מחייב בדיקה קפדנית של כל ההשקעות . אולם, עד כה פעילות בזן לא הושפעה מהמצב למעט ירידה במחירי נפט ומוצרים".

 

מרדכי הוסיף כי: "לאחרונה הורידה מעלות את הדירוג של אג"ח בזן. לדעתנו, הורדת הדירוג נעשתה תוך התעלמות מהטיעונים המוצקים אותם הציגה בזן לגבי השינויים והכיוונים אליהם בחרה החברה ללכת ושמקטינים באופן ניכר את הסיכון של החברה.

 

"יש לציין, כי עיקר תשלומי הפירעון של אגרות החוב המדורגות יחלו בשנת 2012 ואילך, תקופה בה צפויה החברה לקבל תרומה תזרימית גדולה מההשקעות שאנו מבצעים כעת. התעשייה בה אנחנו פועלים היא תעשייה ארוכת טווח והפעולות שנעשות בה הם ארוכות טווח שתורמות לגידול ברווחיות והקטנת סיכונים לאורך זמן. בזן בחנה היטב את צעדיה בעת עריכת התכנית האסטרטגית שלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בז"ן: תוצאות חלשות בגלל התפנית במחירי הנפט
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים