שתף קטע נבחר

זירת הקניות

התקין קולטים על הגג וקיבל זיכוי מחברת החשמל

גד מירון ממושב מולדת התקין על גג ביתו פאנלים פוטו-וולטאים להפקת חשמל מאור השמש. לאחרונה קיבל מחברת החשמל חשבון זיכוי והמחאה על סך 771 שקלים

החשמל לא בחינם, אבל לפעמים חברת החשמל היא שמשלמת: תושב מושב מולדת, שהתקין על גג ביתו מערכת להפקת חשמל מאור השמש, קיבל חשבון זיכוי מחברת החשמל והמחאה על סך 771 שקלים.

 

גד מירון ניצל את התקנות החדשות שאושרו בקיץ והתקין על גג ביתו מערכת תאים פוטו-וולטאים של חברת "סולארפאוור".  הוא התחבר לרשת החשמל הארצית דרך מונה חשמל דו-כיווני, שמודד את צריכת החשמל הרגילה מהרשת, אך גם את כמות החשמל שמייצר הלקוח בכוחות עצמו - בעזרת השמש שזרחה מעל הבית, ליתר דיוק.

 

על פי התקנות החדשות, את החשמל שמייצרים הלקוחות לבדם הם יכולים למכור לחברת החשמל בתעריף מועדף. בעוד שצריכת קילוואט שעה עולה כ-45 אגורות ללקוח רגיל, לקוח המפיק בעצמו את החשמל ומוכר אותו לחברת החשמל מקבל תמורתו 2.01 שקלים לכל קילוואט שעה.

 

עוד בנושא אנרגיה סולארית:

 

לפני ימים אחדים קיבל מירון את חשבון החשמל לחודשים אוקטובר-נובמבר ובו מופיעים שני סעיפים: תשלום בעבור הצריכה מחברת החשמל, ותשלום עבור כמות החשמל שייצר. הפער ביניהם זיכה אותו בהמחאה מחברת החשמל.

 

מירון אמר כי עלות התקנת המערכת בביתו הייתה כ-120 אלף שקלים, והיא צפויה לייצר עבורו חשמל בשווי 12 אלף שקלים בשנה.

 

תעריף מועדף ללקוחות פרטיים

אישור התקנות החדשות הציב את ישראל בשורה אחת עם מדינות רבות ברחבי העולם, כמו גרמניה, ארצות הברית, ספרד ועוד, שבוחרות לעודד את תושביהן לייצר חשמל נקי בשיטה סולארית באמצעות שיטות תמריץ שונות. כיום פועלות בישראל מספר חברות בתחום התקנת מערכות סולאריות לייצור חשמל, והן מזמינות בעלי בתים פרטיים עם גגות מתאימים, בעלי משקים, מושבים וקיבוצים בהם יש מבנים חקלאיים רחבים ומפעלים להציב בשטחם תאים לייצור חשמל.

 

על פי מספר תחשיבים, התקנה של 10 מ"ר של פאנלים מספקת כ-1,500 קוט"ש לשנה, ששוויים בין 3,000 ל-4,000 שקלים. עלות ההתקנה היא בין 30 ל-40 אלף שקלים, ועליה יש להוסיף עלויות נוספות לממיר, מונה דו-כיווני וכן החלפת תאים פגומים כל עשור לערך.

  

התקנות מגבילות ייצור פרטי בהספק של 15 קילוואט ו"יצרן עסקי" - כלומר מפעל, תאגיד או קיבוץ - מוגבל ל-50 קילוואט ולכן מומחים בתחום מטילים ספק בכדאיות של ההשקעה.

 

"התקנות החדשות יוצרות מהפיכה סביבתית בשינוי התפיסה של הציבור הישראלי. חשוב להדגיש כי התקנת מערכות מסוג זה הינה פשוטה וכיום כל בעל גג יכול להתקין את המערכת, ליהנות לאורך זמן מייצור חשמל נקי ויחזיר את השקעתו תוך 7-10 שנים", אמר אלון תמרי, מנכ"ל חברת "סולארפאוור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מירון והמערכת על הגג
צילום: משפחת מירון
הסעיף: זיכוי
והתוצאה: המחאה לפקודת הלקוח
מומלצים