שתף קטע נבחר

ביגוס - גם לפולנים יש שוקרוט

לא רק לאלזסים יש נזיד של כרוב כבוש ונקניקיות. המאכל הלאומי הפולני נקרא "ביגוס", ובדומה לשוקרוט משלב בין מגוון נקניקים ונקניקיות לכרוב כבוש וטרי. כראוי לפולנים, התיבול מתקתק

ביגוס - נזיד כרוב ונקניקיות

הביגוס הוא אחד מאותם מאכלים שמשתבחים יום-יומיים לאחר הבישול. מומלץ להכין מראש, לקרר במקרר ורק אז לאכול.

 

המרכיבים:

750 גרם כרוב כבוש

750 גרם כרוב טרי

1/2 ק"ג נקניקיות מעושנות

1/2 ק"ג נקניקות לבנות (לא מעושנות)

250 גרם קבנוס

250 גרם חזה אווז מעושן או בייקון

25 גרם פטריות יער מיובשות

1 קופסא רסק עגבניות

3 שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים

1 כוס יין אדום

1 כף פלפל שחור גרוס גס

5 גרגרי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הפטריות היבשות ומניחים אותן בקערה קטנה. יוצקים עליהן מים רותחים כדי כיסוי ומניחים בצד.
  2. חותכים את הנקניקיות ואת הקבנוס לפרוסות עבות ואת חזה האווז לקוביות.
  3. מסננים את הכרוב הכבוש ושוטפים במים. משאירים במסננת לניקוז נוזלים. חותכים את הכרוב הטרי לרצועות דקות.
  4. מניחים את קוביות האווז המעושן בסיר ומחממים על להבה נמוכה עד שהשומן נמס.
  5. מוסיפים את שאר סוגי הבשר ומטגנים מספר דקות.
  6. מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל מי שריית הפטריות. יוצקים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. ממליחים לפי הטעם.
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה במשך 3 שעות. אפשר גם לבשל על פלטת שבת או בתנור שחומם לחום הנמוך ביותר, במשך הלילה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכי טוב לאכול יומיים אחרי הבישול
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים