שתף קטע נבחר

דברים שחשבתן (בטעות לגמרי) על הגלולות

נטילת גלולות למניעת הריון לא גורמת להשמנה ולא פוגעת בפריון, ואין סיבה להפסיק את צריכתן כדי לנקות את הגוף. אז למה נשים חושבות אחרת?

בעשורים שחלפו מאז לידתה עברה הגלולה למניעת הריון לא מעט גלגולים, התמתנה ושודרגה. ובכל זאת, גם כיום נמנעות נשים רבות מהשימוש בה. למה? אם תשאלו את אנשי הקהילה הרפואית בארץ, תקבלו את התשובה הבאה: הבורות ביחס ליתרונותיה ולחסרונותיה היא הסיבה מספר אחת למספר ההפלות חסר התקדים בארץ: כ־20,000 בשנה.

 

מסקר מדגמי שנערך בשיתוף דקסל פארמה, יצרנית הגלולה פמינט, בקרב גינקולוגים ובקרב צעירות (17־30), עולה כי אכן קיים פער מפתיע בין מה שהרופאים יודעים, מה שהוכיחו המחקרים ומה שאנחנו מאמינות בו. הנה כמה דוגמאות:

 

עלייה במשקל: 23% מהרופאים טוענים שאין קשר בין עלייה במשקל לגלולות, 24% טוענים שיש עלייה בתיאבון ולכן במשקל ו־50% טוענים שמדובר בק"ג אחד או שניים לכל היותר. לעומתם, 64% מהנשים משוכנעות שהגלולות גורמות לעלייה במשקל (ולא רק בק"ג אחד).

 

האמת המחקרית: גלולות אינן משמינות. חלק מהנשים אמנם יחוו עלייה קלה במשקלן בשל אצירת נוזלים שאופיינית לתחילת השימוש, אך זו תחלוף בהדרגה.

 

פריון עתידי: 99% מהרופאים בטוחים שגלולות אינן פוגעות בפריון העתידי ו־74% טוענים שהן אף מסייעות לשמור על הסיכוי להרות בעתיד, מה שלא מפריע ל־36% מהנשים להאמין שהגלולות פוגעות בהריון עתידי.

 

האמת המחקרית: לא נכון. הגלולות מסייעות לשמור על בריאות הגוף לקראת הריון עתידי וכמובן גם מונעות הפלות מיותרות ומסוכנות.

 

ולסיום, עוד מיתוס אחד. 55% מהנשים עדיין מאמינות שיש צורך לעשות הפסקה מדי פעם בנטילת גלולות כדי "לנקות" את הגוף. הרופאים מעודכנים יותר: 94% מהם טוענים שהדבר מיותר. ואכן, המחקרים מאשרים שאין צורך להפסיק את נטילת הגלולות - אלא אם כן רוצים להתרבות.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה הרופאים יודעים, במה הנשים מאמינות
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים