שתף קטע נבחר

ישראל תבקש סיוע זר באבטחת מוסדות יהודיים

בעקבות האירועים בבית חב"ד הוחלט בישראל ליצור קשר עם ממשלים בעולם על מנת לבקש סיוע באבטחת מוסדות שאינם מוגנים על-ידי השב"כ. "הפיגועים במומבאי ייאלצו אותנו לערוך התאמות למציאות החדשה", אמרו גורמים מדיניים

לאחר המתקפה בבית חב"ד במומבאי, מנסים בישראל לשפר את האבטחה. בעקבות ההשתלטות על בית חב"ד במומבאי, מתכוונים גורמים רשמיים לפעול מול ממשלים ברחבי העולם כדי להרחיב את ההגנה על אתרים המזוהים עם יהודים וישראל.

 

ראש הממשלה אהוד אולמרט, נמנע בינתיים מלכנס דיון מיוחד בנושא הפיגועים במומבאי במטה ללוחמה בטרור. למרות זאת, התמונה העולה משיחות ועדכונים שקיבל אולמרט בסוף השבוע מהמוסד, המטה לביטחון לאומי, השב"כ וגורמים נוספים, היא שישראל תצטרך להסתמך על ממשלים זרים כדי לחזק את האבטחה סביב מוסדות שאינם זוכים לאבטחת השב"כ.

 

בירושלים מציינים שהממשלה קיימה לאחרונה שני דיונים בנושא איום הג'יהאד העולמי, על רקע האיומים לפגוע בגורמים ישראלים ויהודים ברחבי העולם. "התשתית להגנה על מוסדות יהודים וישראלים הוכנה מבעוד מועד", אמרו גורמים מדיניים בכירים, "הפיגועים במומבאי יאלצו אותנו לערוך התאמות למציאות החדשה. ברור שהאירועים שם, שלא היה לגביהם מידע מוקדם, מחייבים מחשבה מחודשת. כך יעשה".

 

הגורמים הוסיפו, "ברור שלא בכל מקום נוכל לאבטח יהודים וישראלים ולכן נזדקק לסיום ממשלים זרים. יש כבר מקומות ששיתוף הפעולה החל. יש מקומות בהם ארגונים יהודים, ובהם חב"ד, פנו לסיוע וקיבלו אותו. ממשלת ישראל כבר פעלה בחודשים האחרונים לא אחת בעקבות האיומים שהיו.

 

"כך למשל כשהיו התרעות לפיגועי טרור קונקרטיים, לא רק נגד ארגונים יהודים או ישראלים, אלא כלפי אדם אחד. מדובר בפעולות בחורים שכוחי אל בגלובוס, שלא היססנו לבצע אותן כשהיה מידע קונקרטי", אמרו הגורמים.

 

במקביל, מציינים בירושלים באופן חיובי את שיתוף הפעולה מול השלטונות ההודים. מערכת היחסים הטובה מאוד בין גורמי הביטחון של הודו וישראל איפשרה חילופי מידע הדדיים ברמות הבכירות ביותר. הודו דחתה בנימוס את הצעת הסיוע של ישראל, הרי שבפועל היא הודתה על הנכונות. בירושלים מעריכים שבעתיד ישתמשו בהודו בידע שיש לישראל על מנת להפיק לקחים מאירועי מומבאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים