שתף קטע נבחר

חמין עם חיטה: תבשיל בשר בבישול ארוך

החמין הבא מבוסס על החמין הצפון אפריקאי שנקרא אריסה או הריסה, אך מכיל השפעות מכמה מטבחים. זהו תבשיל קלאסי לימי שבת סגריריים, עם בשר וחיטה המתבשלים לאט במשך לילה שלם

תבשיל חיטה עם בשר

מתכון באדיבות "פנינית אופה אחרת" וגם מבשלת

  

תבשיל קלאסי לימי שבת סגריריים, שמתבשל ומשחים לאטו במשך הלילה, על פלטה או בתנור. אפשר להכין גם מבשר צוואר כבש עם עצם.

 

המרכיבים (לסיר גדול):

קילו וחצי בקר עם עצם ושומן לחמין (שפונדרה או צוואר עם עצם)

1/2 קילו חיטה מאיכות טובה

2 בצלים

1 עגבניה גדולה חתוכה לפלחים

10 שיני שום שלמות בקליפתן

1 כף מלח

1 כף בהרט

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית קינמון

1 כף פפריקה מתוקה (זו עם הגרעינים)

1 כפית פפריקה חריפה

פלפלונים סודניים מיובשים (רק למי שמשוגע על חריפות מוגברת)

שמן לטיגון


(צילום: חיים שוורצנברג)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבשר לקוביות.
  2. פורסים בצלים ומטגנים בשמן. מוסיפים את שיני השום שלמות (אפשר לחרוץ אותן כדי שיוציאו יותר טעם), וכשהן מזהיבות מוסיפים מלח, בהרט, פלפל שחור, קינמון, פפריקה מתוקה וחריפה ופלפלונים.
  3. מוסיפים את פלחי העגבניה, קוביות הבשר, העצמות והשומן. מטגנים ומערבבים כך שהבשר יצופה בתבלינים.
  4. מוסיפים את החיטה ומערבבים. מוסיפים מים שיגיעו 5 ס"מ מעל הבשר והחיטה.
  5. מבשלים על אש בינונית ומנמיכים, עד שכל המים נספגים בתבשיל.
  6. מעבירים לתנור בחום של 150 מעלות, או משאירים על פלטה למשך הלילה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיטה מלאה
צילום: אסף אמברם
מומלצים