שתף קטע נבחר

משלושה יוצא אחד: ראש חדש לאופוזיציה בקנדה

מייקל איגנטיף, הידוע כמבקר בוטה של ישראל, נותר לבד במירוץ להנהגת המפלגה הליברלית, לאחר ששני יריביו פרשו בתוך יממה. כעת ממתינה קנדה לחידוש הדיונים בפרלמנט בחודש הבא מאחר שלאופוזיציה יש את הרוב הדרוש להפלת הממשלה

המירוץ לראשות מפלגת האופוזיציה הליברלית בקנדה הגיע אמש (יום ג') לסיום מהיר בעקבות פרישתם המפתיעה של שניים משלושת המועמדים. המנצח הוודאי, מייקל איגנטיף, עשוי להיבחר לראש הממשלה כשהפרלמנט ישוב לפעילות ב-27 בינואר.

 

ראש המפלגה הנוכחי, סטפן דיון, פרש אמש מהמירוץ בעקבות כשלון המפלגה בבחירות הכלליות ואי-יכולתו להפיל בכוח את הממשלה. על תפקידו התמודדו שלושה מבכירי המפלגה - ראש ממשלת מחוז אונטריו לשעבר, בוב ריי, דומיניק לבלנק וכן איגנטיף.  


מפנה את הדרך. ריי במסיבת העיתונאים, אתמול (צילום: רויטרס)

 

בשעות הצהריים כינס ריי מסיבת עיתונאים ובה הודיע על פרישתו מהמירוץ להנהגת המפלגה הליברלית. יממה קודם לכן הודיע המועמד השני, לבלנק, כי אין בכוונתו להמשיך בקמפיין. כך נותר איגנטיף לבד במירוץ והוא צפוי לזכות היום לאישור מוסדות המפלגה. עם זאת, המשך כהונתו טעון את אישור ועידת המפלגה שתתכנס במאי.

 

"ארצנו עברה תקופה לא קלה", הצהיר ריי. "בתנאים הנוכחיים, אני מאמין שהמפלגה הליברלית זקוקה למנהיג יציב לקראת חזרת הפרלמנט לעבודה סדירה בסוף ינואר. אני יודע שמייקל איגנטיף הוא אדם חכם ונדיב. הוא יהיה ראש ממשלה מצוין".

 

בשבוע שעבר פעל דיון להפיל את ראש הממשלה המכהן, סטיבן הרפר, באמצעות גיבוש קואליציה חלופית. דיון השיג אמנם את הרוב הדרוש להצבעה על הצעת אי-אמון, אולם הרפר הצליח לסכל את ההדחה באמצעות השעיית הדיונים בפרלמנט, צעד שאיפשר לו להישאר בשלטון בינתיים. מיד לאחר מכן החליט דיון לפנות את מקומו.

 

המפלגה הליברלית רוצה שמנהיג חדש ימונה לתפקיד לפני ההצבעה על התקציב, הצפויה בפרלמנט ב-27 בינואר. אם לא יהיה לממשלה רוב להצביע

על התקציב - תלך קנדה לבחירות חוזרות, או שייערך ניסיון חדש של גוש האופוזיציה להקים ממשלה במקום השמרנים - צעד שעל פי הסקרים לא זוכה לתמיכת הציבור.

 

איגנטיף, לשעבר מרצה באוניברסיטת הרווארד האמריקנית, הוא נכד לאצילים רוסים שנמלטו בעקבות המהפכה הקומוניסטית. הוא ידוע בביקורתו החריפה על ישראל, ובמהלך מלחמת לבנון השנייה האשים את צה"ל בביצוע פשעי מלחמה. לעומתו, ראש הממשלה הרפר נודע ביחסו החם לישראל ובמהלך המלחמה אף שוחח עם עמיתו הישראלי, אהוד אולמרט, והביע תמיכה במאבק נגד חיזבאללה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש חדש. איגנטיף
צילום: AP
יישאר בתפקיד? הרפר
צילום: רויטרס
מוותר. ריי
צילום: רויטרס
הולך הביתה. דיון
צילום: רויטרס
מומלצים