אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

המשבר מעמיק

אלקטל
אלקטל 
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

אלקטל-לוסנט תפטר כ-1,000 מנהלים

יצרנית ציוד הטלקום הגדולה בעולם תפסיק גם את חוזי העבודה של 5,000 מעובדיה הזמניים ותקצץ 1.3 מיליארד דולר מהוצאותיה בשנתיים הקרובות. מאלקטל ישראל נמסר ל-ynet: "לפי שעה לא נמסר לנו על מהלכים כלשהם בישראל"

תני גולדשטיין וסוכנויות הידיעות
פורסם: 12.12.08, 10:55

יצרנית ציוד הטלקום הגדולה בעולם, אלקטל-לוסנט, הודיעה היום (ו') כי בכוונתה לנקוט צעדי התייעלות: בין השאר יקוצצו כ-1,000 משרות ניהוליות, יופסקו חוזי העסקה עם 5,000 עובדים זמניים ויעשה קיצוץ של 1.3 מיליארד דולר בהוצאות בשנתיים הקרובות. ההחלטה התקבלה לאחר שבמשך שני רבעונים עוקבים דיווחה החברה על הפסד נקי.

 

מנכ"ל חברת אלקטל בישראל, יאיר פכט, עדיין לא קיבל מידע - האם פיטורי הענק של מנהלי החברה בעולם כוללים גם מנהלים בצוות החברה בישראל. מהחברה נמסר ל-ynet: "לפי שעה לא נמסר לנו על מהלכים כלשהם בישראל".

 

אנליסטים של אלקטל-לוסנט, שהמטה שלה ממוקם בפריז, מעריכים כי שוק הטלקום יתכווץ ב-12%-8% ב-2009 על רקע משבר האשראי הגלובלי, ההאטה בכלכלה העולמית והירידה המשמעותית בצריכה.

 

מנכ"ל החברה, בן ורואיין, שנכנס לתפקידו בספטמבר השנה, הדגיש כי על רקע תחזיות אלו, אין מנוס מקיצוץ בהוצאות ופיטורי עובדים, עם כל הצער שהדבר גורם.

 

בזכות צמצום ההוצאות הצליחה החברה להקטין את ההפסד ברבעון השלישי של השנה ב-88.4% לעומת הרבעון הקודם. עם זאת, נאלצה אלקטל-לוסנט לדווח על הפסד נקי של 40 מיליון אירו (כ-51 מיליון דולר).

 

אלקטל-לוסנט סובלת מירידה בהשקעותיהן של מפעילות טלקום, הלקוחות הגדולים ביותר שלה. המכירות בענף זה ירדו ב-13% ל-2.73 מיליארד אירו. מניית החברה צנחה מתחילת השנה ב-63% ל-1.85 אירו, מה שמשקף לה שווי שוק של 4.3 מיליארד אירו בלבד.

 


תגיות: תני גולדשטיין | פיטורים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

חדשות וכתבות בנושאי כלכלה בעולם. בכלל זה שוקי הון בעולם, וול סטריט, סחורות (נפט,זהב), מיזוגים ורכישות, מטבע זר.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©