שתף קטע נבחר

העליון: הנערים תקפו מינית וישלחו למעון פתוח

שני הנערים בני 16 ו-17 הורשעו בביצוע מעשים מגונים בבת שמונה ונשלחו לכלא. שופטי העליון הפכו את ההחלטה ושלחו את השניים למעון פתוח, לאחר שהתברר כי במוסדות הסגורים בישראל אין מקום פנוי

הנערים תקפו מינית קטינה, אבל יישלחו למעון פתוח בלבד. בית משפט העליון הפך היום (ב') את החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב וקבע כי שני נערים בני 16 ו-17 שהורשעו בביצוע מעשים מגונים בקטינה בת שמונה לא ילכו לבית הסוהר. הם יישלחו למשך שנתיים למעונות פתוחים.

 

מפסק הדין עולה כי שני הקטינים הורשעו בביצוע מעשים מגונים בילדה במספר הזדמנויות, במהלך ביקוריהם בשבתות בבית הכנסת. השניים הובילו את הילדה לבניין סמוך ושם נגעו בחלקי גופה.

 

ביולי 2008 גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב בדעת רוב, עונש מאסר של 24 חודשים על כל אחד מהקטינים. הוא גם חייב אותם לשלם פיצוי בסכום של 25 אלף שקלים לנפגעות. השופטים קבעו כי שיקולי ההרתעה גוברים על האפשרות לשקם את הקטינים.

 

בערעור שהוגש לבית משפט העליון טענה עורכת דינם של השניים חגית רחמני, מהסנגוריה הציבורית,

כי יש להעדיף את הגישה המשקמת ולתת משקל להמלצות שירות המבחן שקבעו כי השניים חוו בעצמם תקיפה מינית. שירותי המבחן המליצו לשים את השניים במוסדות ולא בכלא.

 

בית המשפט העליון קבע כי השניים יוכלו להשתקם בתוך מוסד סגור. לאחר שהובהר להם כי אין מקומות פנויים במוסדות כאלו החליטו שופטי העליון, כי השניים ישלחו למעונות פתוחים. השופטים הוסיפו כי שליחת הנערים למעון תסייע להם יותר מאשר שהייה בבית הסוהר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים