שתף קטע נבחר

בקר מעוטר: תבשיל בשר בתוספת ירקות שורש

התבשיל הבא דורש זמן בישול איטי וארוך, אבל מעט מאוד עבודה מצידכם. אפשר להגיש אותו עם תוספת של ירקות שורש, אבל הוא ילך מצויין גם עם אורז לבן, פירה, או כל תוספת אחרת

קדרת בקר ביין אדום

מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה

 

המרכיבים:

1-1.2 ק"ג בשר בקר לקדרה (כתף מספר 5 למשל) חתוך לקוביות גדולות של 100 גרם כל אחת

1 בקבוק יין אדום

2 כפות קוניאק (או ברנדי)

1 בצל גדול  חתוך גס

1 גזר חתוך לקוביות גדולות

1 ענף סלרי חתוך לחתיכות

3 שיני שום

3 ענפי פטרוזיליה

2 ענפי טימין

1 עלה דפנה

1/2 ליטר ציר בקר (או מים וכף גדושה של אבקת מרק בשר או עוף)

2 כפות שמן לטיגון

1 כפית קמח

מלח ופלפל

לתוספת:

15 בצלצלי פנינה קטנים מקולפים

4 גזרים חתוכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

מלח ופלפל

סוכר

2 כפות חמאה/שמן

לקישוט:

פטרוזיליה


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומשחימים אותו מכל הכיוונים בסיר עם מעט שמן.
  2. מוציאים את הבשר לצלחת, מרוקנים את שאריות השמן מהסיר ומוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והקמח.
  3. מערבבים כדקה ומוסיפים את היין והקוניאק.
  4. מחזירים את הבשר לסיר ויוצקים את הציר עד לגובה הבשר.
  5. מוסיפים את השום, הטימין הפטרוזיליה ועלה הדפנה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, עד שעתיים וחצי (אפשר גם בתנור, בחום של 200 מעלות).
  7. התוספת: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. מסננים ומצננים.
  8. מניחים את הגזר והבצלצלים בסיר עם מים עד לגובה הירקות.
  9. מוסיפים קורט מלח, פלפל, סוכר וחמאה (או שמן). מביאים לרתיחה ומבשלים עד לאידוי מוחלט של הנוזלים.
  10. מעבירים את הירקות למחבת ומטגנים לזמן קצר, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת זיגוג יפה.
  11. מוציאים את הבשר בעדינות מהסיר, מסננים את הרוטב ומתקנים תיבול.
  12. בצלחת הגשה מניחים תפוחי אדמה, בצלצלים וגזר. מניחים את הבשר, יוצקים מעל את הרוטב וזוריפ פטרוזיליה קצוצה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים