שתף קטע נבחר

האם RIAA מפסיקה לתבוע משתפי קבצים?

התאחדות תעשיית המוזיקה בארצות הברית, RIAA, הודיעה ביום ו' האחרון כי תפסיק להגיש תביעות נגד גולשים אשר שיתפו תכנים מוגני זכויות יוצרים שבבעלות החברות בארגון. אך עו"ד ריי בקרמן, העוקב אחר פעילות הארגון טוען אחרת

 

האם RIAA תפסיק לתבוע משתפי קבצים? על פי הודעת ארגון הגג של תעשיית המוזיקה בארצות הברית ביום ו', הארגון החליט לסגת בו ממדיניות של תביעת גולשים המשתפים קבצי מוזיקה המוגנים בזכויות יוצרים.

 

מאז 2003, הארגון תבע 35,000 גולשים. עם מרביתם, שלא יכלו לעמוד בהוצאות המשפטיות, הגיע הארגון לפשרה במסגרתה שילם כל גולש בין מאות לאלפי דולרים . למרבה האירוניה, לא פעם עלות ההליכים המשפטיים עלתה על הפיצוי עצמו.

 

השיטה החדשה בה נוקטת ההתאחדות, היא משא ומתן שקט עם ספקיות האינטרנט שאלה יבצעו את פעולת השיטור בעבורה ויאיימו לנתק "מפירים סדרתיים". "הגענו לנקודה בה יש היגיון להחליף צורה אחת של הרתעה בצורה אחרת", אמר ל-AP מיץ' ביינוול, מנכ"ל ויושב ראש RIAA. "התמודדות עם הבעיה הגדולה באמצעות תביעות לא הייתה בחירתנו הראשונה לפני חמש שנים". עוד ציין בונוול כי השיטה החדשה פועלת היטב: "הרבה יותר קל לשלוח מכתבי התראה מאשר לתבוע", הוא אומר.

 

בוול סטריט ג'ורנל שדיווח לראשונה על הנושא, טען דובר RIAA כי ההתאחדות כבר לא תבעה אף גולש במשך חודשים. אך ריי בקרמן, עורך דין המתמחה בנושא זכויות יוצרים ומנהל הבלוג "תעשיית התקליטים נגד העם" (התחכמות על המושג המשפטי "המדינה נגד..."), טוען כי RIAA אינם דוברי אמת.

 

לטענת בקרמן, RIAA כלל לא זנחה את מדיניות התביעות – והתביעה האחרונה הוגשה בשבוע שעבר – תקליטי אטלנטיק נ. ויליאמס. בקרמן מפרט בבלוג שלו עוד מספר תביעות מהעת האחרונה ובכך שומט את השטיח מתחת לרגלי הטענה של תעשיית התקליטים כי זנחה דרך זו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים