שתף קטע נבחר

חשש: אירופה תוריד לישראל את דירוג בטיחות התעופה

בעקבות ארה"ב: רשויות התעופה באירופה מעוניינות להוריד את הדירוג לישראל. גורם בענף התעופה: "רשות התעופה לא פועלת כדי לשנות את המצב"

רשויות התעופה באירופה בוחנות את הצטרפותן להחלטת רשות התעופה הפדרלית בארה"ב, להוריד את דירוג הבטיחות התעופתית של ישראל.

 

"הצרות שלנו רק מתחילות‭,"‬ אמר אתמול מקור תעופתי, והסביר כי בשל מעמדה של רשות התעופה בארה"ב – הקובעת את הסטנדרטים העולמיים של בטיחות התעופה – לא ייתכן מצב שבו מדינות באירופה המערבית יתעלמו מהנמכת הדירוג הבטיחותי של ישראל.

 

אם תחליט הרשות האירופית להוריד את הדירוג, צפויות חברות התעופה הישראליות להיתקל בבעיות דומות לאלה בארה"ב: בדיקות של מטוסים המגיעים מישראל, תשלומי ביטוח גדולים יותר, פיקוח הדוק על המטוס, וכתוצאה מאלה – עלייה במחירים וסרבול גדול יותר לנוסעים. בעיה נוספת היא הסכמי הקוד-שייר (שיתוף קודים) עם חברות אירופיות שונות, דוגמת אוסטריין, איבריה, לוט, ברסלס וסויס: אם יונמך הדירוג, לא תוכל אל על להטיס נוסעים אירופים במטוסיה. בענף אומרים שאוזלת יד של משרד התחבורה היא שהביאה להורדת הסיווג. "אני לא רואה פעולות חירום של רשות התעופה כדי לשנות את המצב‭,"‬ אמר המקור.

 

ממשרד התחבורה נמסר כי נעשה מאמץ לתקן את כל הליקויים, אבל העברת חוק תעופה חדש, וכי גם היענות לדרישות האחרות של רשות התעופה הפדרלית תיקח זמן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדינות העולם מקצצות לישראל את הכנפיים
מדינות העולם מקצצות לישראל את הכנפיים
צילום: אבי מועלם
מומלצים