שתף קטע נבחר

זעם בעוטף עזה: למה אין הומניטריות גם כלפינו?

הסיוע ההומניטרי שהועבר לרצועת עזה, למרות מטחי הירי לעבר ישראל, עורר את זעמם של ראשי היישובים באזור. לטענתם, מדובר בצעד "הזוי ותמוה", חידלון לאומי והתייחסות משפילה. בינתיים, ירו הפלסטינים פצמ"ר לכיוון מעבר ארז

התושבים מוחים, השיירה עוברת. ראשי היישובים בעוטף עזה זועמים היום (ו') על ההחלטה לאפשר העברת סחורות לרצועת עזה, למרות הירי לעבר שטחי ישראל. שתי פצצות מרגמה נורו מרצועת עזה לכיוון מעבר ארז - ונפלו בשטח הפלסטיני הסמוך אליו. לא היו נפגעים, ולא נגרם נזק.

 

במטחי הירי הלילה נגרם נזק למבנה בקיבוץ במועצה האזורית אשכול וחלונות בתים נופצו. ראש המועצה, חיים ילין, אמר כי "קיוויתי שלאחר לילה כזה, שבו נורו עשרות פצמ"רים וקסאמים, המעברים יישארו סגורים". ילין הוסיף, כי "אני חייב לומר שהפסקתי להבין מהם השיקולים של המשך העברת הסחורות לאותם פלסטינים בגלל 'צורך הומניטרי'. מדוע הצורך ההומניטרי הוא תמיד חד-סטרי? למה אין הומניטריות כלפינו ולא מפסיקים את הירי?".

 

יותר מ-20 פצצות מרגמה נורו לעבר שטחי המועצה ובבוקר התברר כי גם רקטת קסאם נורתה במהלך הלילה. למרות שהג'יהאד האסלאמי קיבל אחריות לירי ארבע פצצות מרגמה, הוחלט במשרד הביטחון לאפשר העברת סחורות לרווחת הפלסטינים ברצועה. ב-8:30 בבוקר נפתחו שלושה מעברים - כרם שלום, נחל עוז וקרני. עובדים פלסטינים במסוף הדלק סיפרו, כי כמות מוגבלת של דלק הועברה לתחנת הכוח הראשית של עזה.

 

"כשהם שבעים - הם פחות כועסים"

סגן ראש העיר אשקלון, שמעון כהן, אמר כי נדהם לשמוע על פתיחת המעברים. "ברמה הלאומית מדובר בחידלון. כל ההתייחסות של הממשלה אלינו היא התייחסות משפילה". ראש מועצת חוף אשקלון, יאיר פרג'ון, אמר כי "אין לי בעיה שיעבירו חצי טונה של אוכל לראשי התושבים בעזה ויספקו להם את צורכיהם".

 

לדבריו, "כשהם שבעים אז הם פחות כועסים ואולי פחות יורים, אבל הנהגת חמאס צריכה להבין שיש מחיר לירי הזה והמחיר צריך להיות כואב. את תג המחיר הזה אנחנו צריכים כעת לקבוע עם סגירת המעברים הללו".

ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, אמר כי "זה באמת נשמע הזוי ותמוה".

 

ראש מועצת שדות נגב, מאיר יפרח, אמר כי "לא ייתכן שאנחנו נעזור ונסייע להם - והם ישבשו את חיינו. אנחנו צריכים לשמור על משוואה - אין חיים פה ואין חיים גם שם. הגיע הזמן שהממשלה תתפכח ותחליט כבר לעשות מעשה".

 

"המעברים צריכים להיות פתוחים, והפתרון לקסאמים ולגלעד שליט הוא לא בידינו", אמר אחד הנהגים הישראלים שהעבירו סחורה לרצועה. לעומתו, ח"כ אריה אלדד (התקווה) פנה ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה להעמיד לדין את שר הביטחון, אהוד ברק, על סיוע לאויב בעת מלחמה. כ-20 פעילים של מפלגת ישראל ביתנו הפגינו מול ביתו של ברק.

 

בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סחורה בדרך לעזה. ארכיון
צילום: AFP
ילין. "צורך הומניטרי חד-סטרי"
צילום: שי שמואלי
מומלצים