הבוקר: שביתת מחאה ויום אבל במגזר הערבי
ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל הכריזה על יום אבל ושביתת מסחר. "הציבור הערבי אינו יכול לעמוד בשקט מול טבח נורא שכזה וחובתו למחות בצורה פוליטית מאורגנת", אמר מזכ"ל ועדת המעקב
ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל הכריזה היום (ראשון) על יום אבל כללי בכל הישובים הערביים, בעקבות הפעולה הצבאית בעזה. במקביל, תתקיים שביתה כללית ועצרות מחאה בכלל הכפרים והערים במגזר.
מבצע "עופרת יצוקה" - עדכונים אחרונים:
- יום אחד: 180 תקיפות, 230 הרוגים
- נערכים לפעולה קרקעית: טנקים בדרך דרומה
- ביה"ח ברזילי בכוננות: רוב המחלקות פונו
- אולמרט: זה עלול לקחת זמן, נדרשת סבלנות
ועדת המעקב כינסה בנצרת ישיבת חירום שאליה הגיעו כלל נציגי ההנהגה הערבית, כולם הצביעו פה אחד על ההצעה להכריז על יום אבל לאומי ושביתה כללית. "הציבור הערבי אינו יכול לעמוד בשקט מול טבח נורא שכזה וחובתו למחות בצורה פוליטית מאורגנת, ולהעביר מסר חד משמעי לא נקבל את הריגת העם הפלסטיני כתמונת מצב טבעית", אמר מזכ"ל ועדת המעקב, עבד ענבתאווי.

אלפים הגיעו להפגנה בנצרת
ביפו הוקם אוהל אבלים אליו הגיעו למעלה מאלף איש. לעצרת המחאה המרכזית בנצרת הגיעו אלפים וביניהם ההנהגה הבכירה של חד"ש ונציגים מקומיים מהתנועה האיסלאמית הדרומית והצפונית. המפגינים נשאו בידיהם דגלי אש"ף ודגלים שחורים. "הדם שנשפך היום בעזה הוא דמנו בני העם הפלסטיני, חלקי הגופות שראינו שם הם חלקי הגופות שלנו", אמר בעצרת בנצרת חבר הכנסת מוחמד ברכה.
הוא הוסיף, "האלפים שהגיעו היום להתאחד בכיכר העיר בנצרת באו לזעוק את זעקתם נגד פושעי המלחמה שרי ממשלת ישראל שטבחו ביד קלה בבני עמנו, עליהם לדעת שהאלפים שכאן יתאחדו בכל כפר ובכל עיר למאבק נגד הפושעים והכיבוש".
בהפגנה השתתף גם ראש עיריית נצרת, ראמז ג'ראייסי: "הטבח הזה בא אחרי שישראל לא הפסיקה במשך חודשים ארוכים להפר את הסכם הרגיעה והטילה מצור של הרעבה נגד עם שלם. מי שחושב שיצליח להכניע את העם שלנו בפשעים הללו משלה את עצמו".