אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

התערבות משפטית

יישאר במקום לא ריאלי. מיכאל רצון צילום: ירון ברנר
יישאר במקום לא ריאלי. מיכאל רצון צילום: ירון ברנר
 
נשאר במקום. משה פייגלין צילום: עופר עמרם
נשאר במקום. משה פייגלין צילום: עופר עמרם
 
היועץ המשפטי של הליכוד אבי הלוי
היועץ המשפטי של הליכוד אבי הלוי 
 
 


 

העליון קיבל ערעור הליכוד: פייגלין נשאר מאחור

שופטי העליון הפכו את החלטת המחוזי, וקבעו כי מיכאל רצון לא יוחזר למקום ה-24 ברשימת הליכוד לכנסת. השופטת נאור הבהירה כי בית הדין של הליכוד פעל כדין בעניין משה פייגלין: "אין ראיה שהחלטת בית הדין נבעה מהרצון להרחיקו". פייגלין בתגובה: "בג"ץ הוא משענתה של הרודנות"

אמנון מרנדה
פורסם: 28.12.08, 19:53

ניצחון לבנימין נתניהו בעליון. שופטי בית המשפט העליון הפכו הערב (יום א') את החלטת בית המשפט המחוזי לפיה יש להשיב את חבר הכנסת מיכאל רצון למקום ה-24 ברשימת הליכוד לכנסת. שופטי העליון קבעו כי לא היה מקום להתערבות בשיקולי בית הדין הפנימי של הליכוד. משמעות ההחלטה היא שגם משה פייגלין ייוותר ככל הנראה במקום לא ריאלי ברשימת המפלגה לכנסת.

 

אמש קיבל סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט יהודה זפט, את עתירתו של רצון נגד החלטת המוסדות המשפטיים של הליכוד להורידו למקום לא-ריאלי ברשימה. השופט זפט מתח ביקורת חריפה על התנהלות הליכוד בעניין פייגלין, וכתב: "הזכות לבחור ולהיבחר היא זכות יסוד של כל חבר בליכוד, גם חבר שדעותיו קיצוניות, חריגות, ואינן מקובלות על הנהגת הליכוד או תואמות את מדיניותו".

 

השופט הוסיף וכתב כי "דומה שאין מקום לפקפק בכך שבחירה זו לא הסבה נחת ליושב ראש הליכוד ולהנהגתו... האפשרות היותר מתקבלת על הדעת, היא שלאמיתו של דבר שינוי הרשימה נבע מהרצון להרחיק את פייגלין מהמקום בו שובץ".

 

שופטי בית המשפט העליון קיבלו את ערעור תנועת הליכוד וקבעו כי לשופט המחוזי לא היה מנדט במקרה הזה, לפעול נגד ההחלטות הפנימיות של המפלגה. השופטת מירים נאור, יצאה נגד דבריו של זפט וכתבה בהחלטתה, "השופט קבע בפסק דינו, כי שיבוצו של פייגלין ברשימה שפורסמה בבוקרו של ה-9.12.08 לא הסב נחת ליושב ראש הליכוד ולהנהגתו. לקביעה זו היתה תשתית לכאורה".

 

למרות זאת, הוסיפה נאור, "אפשר להסכים עם דעת בית הדין העליון ואפשר לחלוק עליה, אך אין בראיות שהיו מונחות לפני בית המשפט המחוזי וכך גם בפנינו – שום תשתית למסקנה שהחלטת בית הדין העליון נבעה מהרצון להרחיק את פייגלין מהמקום בו שובץ".

 

משה פייגלין תקף בחריפות את בית המשפט העליון. "החלטת בית המשפט הייתה צפויה", הוא אמר, "בג"ץ הוא משענתה העיקרית של הרודנות השולטת בישראל - בלי שום קשר לכל הליך דמוקרטי. ברור היה שרודנות זו תתגונן בפני מי שחושף את פרצופה, ומאיים להחזיר את מדינת ישראל לעם ישראל. מי שלא רוצה את פייגלין כחבר כנסת יקבל אותו בעזרת השם כראש ממשלה".

 

בא כוחו של מיכאל רצון, עו"ד אילן בומבך אמר: "בית המשפט המחוזי התעמק בחומר במשך שבוע וכתב פסק דין מנומק, ואילו בית המשפט העליון קיבל רק היום את כתבי הטענות בערעור ולא הצליח להתעמק בטיעונים של הצדדים. בנוסף, הדיון התקיים במסגרת מספר עתירות במקביל. פסק הדין שניתן בעליון אינו מנומק מספיק, ולא רק שהתוצאה מאכזבת אלא גם הדרך אליה".

 

אופיר אקוניס שהגיש את העתירה הראשונית לוועדת הבחירות של הליכוד והביא לדרדור פייגלין ורצון, אמר לאחר ההחלטה: "כפי שלימד אותנו מנהיגנו הדגול מנחם בגין - יש שופטים בירושלים, בית המשפט העליון אמר את דברו וכעת אנו יוצאים כולם לניצחון בבחירות הכלליות".

 


תגיות: ערעור | בג"ץ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as22-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©