שתף קטע נבחר

"מעלה" מסכם שנה: והמנצחים הם...

הסרטים הזוכים של "מעלה" הוכרזו בטקס במרכז בגין בירושלים. הבמאית מירב חטב זכתה בפרס הסרט העלילתי הטוב ביותר על "מיקה", בכיכובה של לוסי דובינצ'ק

שנה אחרי שהסרט "ואהבת", שעסק באהבה הומוסקסואלית בישיבה, זכה בפרס הסרט העלילתי הטוב ביותר של בית הספר הדתי לקולנוע "מעלה", הוכרז אמש (יום א') הסרט המנצח של השנה. גם הפעם מדובר בסרט שעוסק בחיפוש אחר אהבת גבר, אלא שהפעם זה הרבה פחות שנוי במחלוקת, שכן מדובר בחיפוש אחר דמות אב.

 

צוות השופטים העניק את הפרס לבמאית מירב חטב, בת 25 מתל-אביב, על סרטה "מיקה". עלילת הסרט מגוללת את סיפורה של מהגרת מרוסיה (לוסי דובינצ'ק), אם לתינוקת מאוד קטנה, שחיה בשוק מחנה יהודה, מנסה לשרוד ונתקלת בצד המכוער של החיים. היא תרה אחר גבר שייקח אותה - ואת בתה - תחת חסותו, אלא שהגברים בהם היא נתקלת מנצלים אותה.

 

כשחטב נשאלת מה הקשר שלה לדמות של אם צעירה, היא אומרת כי החיפוש אחר הגבר בשוק הוא למעשה חיפוש אחר האב שמיקה רוצה לה ולתינוקת. "המקום הזה, של הפחד לחיות ללא דמות אב, משותף לרבים", אומרת חטב. "מצד אחד יש רצון ללדת ילדים, ומצד שני תמיד קיים החשש שלא תמצא אהבה ואולי תיאלץ לעשות זאת לבד".

 

היא מספרת שרגע הזכייה היה משמח במיוחד, בעיקר נוכח ביקורת שנמתחה על הסרט מבית: "היו בבית הספר מי שבתחילה לא זיהו את איכויותיו של הסרט. הוא צולם במצלמת כתף וללא תאורה והיה קשה לעכל את זה. מהבחינה הזאת, הניצחון היה הפתעה כפולה".

 

מנצחים נוספים

ארבעה סרטים נוספים של בוגרי בית הספר זכו אתמול בפרסים, בקטגוריות שונות. בפרס הסרט התיעודי זכתה הבמאית אסתר מרים על סרטה "סבא מימין סבתא משמאל". הסרט עוקב אחר מעברם של סבהּ וסבתהּ של הבמאית, מתל-אביב ההופכת חילונית לירושלים. זהו סרט על פרידה ועל כאב, ועל שינוי הפנים של החברה הישראלית.

 

בפרס על סרט העוסק בזהות יהודית, זכה הבמאי ארז חדד. סרטו "סדקים" הוא דרמה על קרע שבין אב לבן. הבן, שלומד בישיבת הסדר, נשאר לבדו

באחת השבתות ואביו מגיע לבלות איתו את היום הקדוש. על השניים עוברת שבת של שתיקות וכאב, ומעט מלל.

 

את פרס הסרט הציוני-ישראלי קיבלה נועה נתן על "תיקון חצות". זהו סרט תיעודי שעוקב אחרי אביה של הבמאית, בעל חנות ירקות בשוק הבוכרים. במשך שנים התביישה הבת באביה, ובמסע ארוך היא מתקרבת אליו ומגלה איש מדהים ועולם שכבר כמעט לא קיים בישראל.

 

פרס הסרט החברתי-ערכי ניתן לנאור גלעד על "משחק זיכרון". הסרט מספר על אם ובן שחיים בבית שבו נפטר אבי המשפחה. כל אחד מנסה להתמודד עם השכול בדרך אחרת - האמא זורקת את חפציו של בעלה מהבית, והבן אוסף אותם למחסן מיוחד. הסרט מבוסס על חוויה אישית של הבמאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחיות ללא דמות אב. מתוך הסרט "מיקה"
מומלצים