שתף קטע נבחר

כשבובליל פגש את פרידמן - במטבח

כשגלית פרידמן פגשה את אילן בובליל, הרבה לפני "האח הגדול", הם לא ידעו שיום אחד הצירוף הזה ישמע מוזר. הם גם לא ידעו שלקרוא לבת שלהם עינב יהיה ממש מוזר. מה שבטוח זה שמהחיבור ביניהם יצאו רק דברים טובים. הנה גרסה "פרידמנית" למאכל "בובלילי" - מפרום של תפוח אדמה במילוי גבינות

מפרידמן - מפרום "פרידמן סטייל"

מתכון של גלית בובליל, באדיבות אתר "תבשיל"

 

המרכיבים:

3 תפוחי אדמה

1 חציל

200 גרם גבינת ריקוטה

2 כפות גבינת פטה מפוררת

1 כף גבינת מוצרלה מגוררת

פטרוזיליה וכוסברה יבשות לפי הטעם

מלח ופלפל

עלי אגרול

לבלילה:

1 ביצה

3/4 כוס קמח מנופה

1 כוס חלב

מלח ופלפל

רוטב למפרום:

3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

 מיץ מלימון אחד

3 כפות שמן זית

2 שיני שום

פלפל חריף (אדום או ירוק)

3 כפיות סוכר חום

מלח ופלפל

אופציה: חופן כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם הופכים חצי רכים. מוציאים מהמים ומניחים להם להתקרר. פורסים לפרוסות עבות.
  2. פורסים את החצילים לפרוסות דקות, מורחים אותן בשמן זית ובוזקים עליהן מלח. מסדרים במגש ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד שהחצילים תחילים להשחים.
  3. מערבבים גבינות, מלח, פלפל, פטרוזיליה וכוסברה.
  4. הרכבה: מורחים את תערובת הגבינה על פרוסה של תפוח אדמה, מניחים פרוסה של חציל וסוגרים עם פרוסה נוספת של תפוח אדמה.
  5. טורפים יחד את מרכיבי הבלילה וטובלים בה את המפרומים.
  6. מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים. במידה שהסנדוויץ' עבה מאוד ניתן לעטוף בעלי אגרול לפני הטיגון (כמודגם בסרטון).
  7. רוטב למפרום (אופציה): מחממים את השמן במחבת, מוסיפים קוביות עגבניות, מיץ לימון, שום, סוכר ופלפל חריף. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. ניתן להוסיף כוסברה קצוצה בתום הבישול.

 

רוצים לקנות אוכל ביתי? מבשלים הרבה בבית ואין לכם למי למכור? אתר תבשיל , שוק האוכל הוירטואלי היחיד בישראל, מפגיש בין בשלנים ביתיים ומקצועיים לבין הקונים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים