שתף קטע נבחר

הד ארצי נמכרה ל-NMC יונייטד

בצעד יוצא דופן בתעשיית המוזיקה המקומית, נרכשה חברת "הד ארצי" על ידי הזוג פנינה ומשה אדרי, הבעלים של חברת התקליטים המתחרה "NMC יונייטד"

חברת המוזיקה "הד ארצי" נמכרה לחברת "NMC יונייטד" המתחרה. הדבר נודע הבוקר (ג') בישיבה במשרדי "הד ארצי", שם הודיע בעלי החברה, חנני רויכמן, לעובדים על רכישתם של פנינה ומשה אדרי, בעלי "NMC יונייטד", את החברה. טרם התקבל אישור על הרכישה מטעם הממונה על ההגבלים העסקיים.

 

בימים האחרונים נפוצו שמועות רבות בתעשיית המוזיקה על רכישתה של "הד ארצי", אך זהות הרוכשים לא נודעה. עתה מתפרסם כי "הד ארצי" נמכרה למתחריה במחיר לא גבוה של ארבעה מיליון שקלים. טרם נודע באיזה אופן תשתלב החברה החדשה בעסקי הזוג אדרי. מכיוון שמדובר בחברות מתחרות, מהמובילות בשוק הדיסקים בישראל, הזוג אדרי וודאי עתיד לממש מיזוג של שתי החברות.

 

הבוקר מסרה פנינה אדרי, מנכ"ל "NMC יונייטד", כי "מדובר במהלך אסטרטגי מתבקש עקב המצב הקשה בו מצויה תעשיית המוזיקה. הקנייה של חברת "הד ארצי" באה על מנת למנוע את סגירתה וסגירת חנויות "טאוור רקורדס" (שנמצאות בבעלות 'הד ארצי'), מהלך שהיה פוגע בכל ענף המוזיקה בישראל". בשנים האחרונות, רשת "טאוור רקורדס", שבעבר הייתה רשת מובילה של דיסקים ומוזיקה, איבדה הרבה מכוחה. באנגליה, למשל, פשטה הרשת את הרגל וגם במקומות אחרים בעולם לא נותרו סניפים גדולים.  

 

"הד ארצי", אחת מחברות המוזיקה הראשונות בישראל, הוקמה למעשה עוד טרם קום המדינה. כבר בשנת 46' החלה בניסיונות ראשוניים לייצר תקליטים בארץ ובין האמנים הראשונים שתקליטיהם יצאו ממפעליה אפשר למנות את יפה ירקוני ושושנה דמארי. למרות שנים ארוכות של הצלחות גדולות בתחום המוזיקה העברית, נקלעה החברה בשנים האחרונות לקשיים לא מעטים ואף איבדה את זכיונותיה להפצת אלבומי החברות הבינלאומיות "BMG" לטובת "NMC יונייטד" ו-"Warner" לטובת התו השמיני.

 

"NMC", העוסקת בהטבעה, יבוא ושיווק של תקליטורי מוזיקה ווידיאו, הוקמה בשנת ב-1964 כחטיבה של החברה הבינלאומית "CBS" והפכה בשנת 1998 לחברה עצמאית. בשנת 2006 נרכשה החברה על ידי הזוג אדרי, בעלי חברת הפצת הסרטים "יונייטד קינג". עם הרכישה הודיעה פנינה אדרי כי בכוונתה לבצע מהפיכה ולשנות את המהות של "NMC" מחברת תקליטים לחברת מוזיקה שעוסקת בניהול וייצוג של אמנים ומעניקה להם ולקהל שלהם פתרון כולל בכל התחומים החל מהפקת תקליטים, דרך סיבובי הופעות, קמפיינים ושמירה על זכויות יוצרים. זהו פתרון שהופך שכיח יותר ויותר בשוק המוזיקה המשתנה וכוכבי פופ בינלאומיים רבים בוחרים לעבור מחברות תקליטים מסורתיות לחברות ניהול.

 

אין ספק כי מהלך הרכישה מציג תמונה ברורה של המצב הכלכלי הקשה אליו נקלעה תעשיית המוזיקה בארץ. השינוי הגדול התרחש, כמובן, עם עליית כמות ההורדות מהרשת, לצד חברות התקליטים העצמאיות שהוקמו בשנים האחרונות ונגסו בעוגת ההכנסות בשוק.

 

בימים אלה מיוצגים בהד ארצי אמנים כמו מאיה בוסקילה, רמי קליינשטיין, ריטה, ריקי גל, קרן פלס, לאה שבת, דנה לפידות ואברהם טל. בחברת "NMC יונייטד" אפשר למצוא אמנים כמו יוני בלוך, אריק ברמן, מאיה רוטמן, שלומי שבן, אהוד בנאי וקובי אפללו.

 

חברת המוזיקה "הליקון", שנותרת כרגע יריבתה היחידה של "NMC יונייטד" בגזרת החברות הגדולות בישראל, מסרה בתגובה לדבר הרכישה: "הליקון, כחברה מובילה זה שנים בתחום המוזיקה בישראל, מברכת על כל מהלך שיכול לחזק את הענף. מיזוג זה עשוי להוביל ליציבות בקמעונאות בענף המוזיקה, תחום שסבל בשנים האחרונות מטלטלות וחוסר יציבות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנינה אדרי. מהלך אסטרטגי מתבקש
צילום: יונתן בלום
רכישה יוצאת דופן. הד ארצי
לאתר ההטבות
מומלצים