שתף קטע נבחר

ממריאים בלבד: טניסאי ישראל פותחים את 2009

שולפים דרכונים: שחר פאר ("מקווה לחזור ליכולתי") כבר בניו זילנד, דודי סלע ("רוצה להשתפר ולהתקדם בדירוג") יוצא להודו, אובזילר ורם בדרך לאוסטרליה ולוי ואוקון יגיעו דווקא לדרום אמריקה. המדריך השנתי והשלם לתחילת העונה

אפשר לשלוף שוב את הדרכונים. שבועות ספורים של פגרה עברו קצת מהר מהצפוי והנה, עונת טניס חדשה עומדת להיפתח בתחילת השבוע הבא. אחרי לא מעט משחקים ואירועים שיהיה קצת קשה לשכוח מהעונה היוצאת, או-טו-טו עולה לאוויר שנת 2009, ואיתה עונת טניס חדשה.

 

 

טניסאי ישראל, שנחו ונפשו מעט, חזרו לאימונים ואחרי השתתפותם באליפות ישראל, שהסתיימה בסוף השבוע האחרון, החל מהשבוע הם שוב בנתב"ג, הבית השני שלהם, עם הדרכונים מוכנים לקראת המראות נוספות, לרגל פתיחת העונה החדשה.

 

זו עונה רביעית ברציפות, ynet מגיש לכם את מדריך הישראלים לפתיחת העונה החדשה, עונה בה הספורט הלבן אמור להמשיך את פריחתו ולהתקבע כענף מספר 3 בישראל.

 

שחר פאר (בת 21)  

במשפט וחצי: אחרי שסיימה את עונת 2007 במקום ה-17 בעולם, שחר פאר פתחה את העונה האחרונה בתקווה אולי לעשות את הצעד הבא ולהתקרב לטופ 10. בפועל, שחר לא הצליחה בעליית המדרגה, אלא להיפך. אחרי העונה הגרועה ביותר שלה בבוגרות, עם לא מעט חודשים של תוצאות חלשות, פאר סיימה את 2008 במקום ה-38 בעולם. בכל קנה מידה מדובר בדירוג יפה מאוד, אבל אחרי התוצאות אליהן הרגילה את עצמה ואותנו, המיקום קצת מאכזב. עכשיו, סימן השאלה הגדול הוא האם המאמן הארגנטינאי החדש יצליח להחזיר עטרה ליושנה ולהצעיד את שחר חזרה לצמרת.

 

דירוג עולמי: 38. צוות אימון: פבלו ג'אקופלי (טניס), מולי אפשטיין (כושר).

 

ממריאה: המריאה ביום ראשון השבוע. פותחת עונה: אוקלנד (ניו זילנד), הובארט (אוסטרליה), אליפות אוסטרליה הפתוחה.

 

מטרות ל-2009: "בעונה שעברה לא היו הרבה רגעים טובים, אבל למדתי הרבה דברים על עצמי והתבגרתי. אני מקווה עכשיו לחזור ליכולת האמיתית שלי".

 

ציפי אובזילר (35)  

במשפט וחצי: כמה כבר אפשר להגיד שאובזילר היא כמו יין ומשתבחת עם הזמן? ציפי הלא נגמרת ממשיכה למשוך ולמשוך ולהילחם עם כח רצון והשקעה נגד כל חוקי הטבע. אחרי שהגשימה בגיל 34 את חלום הכניסה הראשונה בקריירה לטופ 100, בעונה האחרונה הגיעה ירידה בדירוג, לא מעט בגלל הורדת מינון הטורנירים שלה. ב-2009 ציפי תבנה לו"ז שיתאים לה במיוחד ותנסה לשמור על כושר בעיקר כדי להשיג את היעד הבא - שבירת השיא העולמי של הופעות בגביע הפדרציה, בו מחזיקה מיודעתנו אנה סמאשנובה.

 

דירוג עולמי: 175. צוות אימון: עודד יעקב (טניס), רונן בגה (כושר).


ציפי אובזילר. חברת המועצה עדיין לא ויתרה על הטניס (צילום: יועד כהן)

 

ממריאה: בשבוע הבא. פותחת עונה: מוקדמות הובארט (אוסטרליה), אליפות אוסטרליה הפתוחה.

 

מטרות ל-2009: "להישאר בריאה ועם הרבה מוטיבציה. כמו כל שנה, גם העונה השמיים הם הגבול".

 

יוליה גלושקו (19)  

במשפט וחצי: אחרי שהיתה טופ 10 בסבב הנוער, גלושקו, מי שנחשבת לדבר הבא בטניס הנשים הישראלי, עדיין לא עשתה את הפריצה שלה בבוגרות. השנה היא רשמה פה ושם הישגים בטורנירי ITF קטנים, אבל חסרה לה בעיקר יציבות שתאפשר לה לפרוץ. באליפות ישראל הראתה שוב ניצוצות מיכולתה כאשר לראשונה בקריירה לקחה מערכה משחר פאר בחצי הגמר ונתנה פייט לפני שנכנעה. אחרי 2009 נדע לאן באמת מועדות פניה של החיילת הטניסאית.

 

דירוג עולמי: 359. צוות אימון: רון סטיל ואסף ימין (טניס), אורן בר-נור (כושר).


יוליה גלושקו. חסרה לה עדיין יציבות (צילום: יועד כהן)

 

ממריאה: יום רביעי הבא. פותחת עונה: 2-3 טורנירי ITF בארה"ב.

 

מטרות ל-2009: "להתחיל טוב את השנה ולהתקדם בדירוג כדי לצבור בטחון ולהגיע לרמה האמיתית שלי".

 

הדור הבא: לינצקאיה כבר לא כאן, מחכים לאסטרוגו ושלמה  

אחרי הפרישה של אנה סמאשנובה, שחר פאר וציפי אובזילר נשארו לבד בצמרת טניס הנשים הישראלי. על הנייר נראה כי יש ואקום בינן לבין דור העתיד, למרות שהצעירות שבדרך - יוליה גלושקו, חן אסטרוגו, קרן שלמה - ינסו השנה לעשות את הפריצה שצרף אותן לשתי הבכירות.

 

גלושקו כבר נכנסה ל-400 הראשונות בעולם ומעט מאחוריה נשארו אסטרוגו (19, 533) ושלמה (21, 559). השתיים ימשיכו גם השנה לשחק בטורנירי ITF קטנים בניסיון לצבור נצחונות וניקוד שיאפשר להן לעבור לרמה הבאה. גם אסטרוגו וגם שלמה משלימות את נבחרת הפדרציה של ישראל ואמורות להיות הדור הבא, אחרי פרישתה של אובזילר. קצת מאחוריהן, מתחילות להגיח אסתר מסורי ואנג'ליקה עלייב.

 

מי שכבר לא תהיה חלק מנבחרת ישראל היא יבגניה לינצקאיה. לפני שנתיים, אחרי תקופה לא קלה של בעיות אישיות, הגיעה ג'ניה בת ה-22, שדורגה בשיאה במקום ה-35 בעולם, כעולה חדשה עם המון תקוות לישראל. אבל אחרי כמה חודשי קאמבק שנתנו תקווה לחזרתה לכושר, היא לא הצליחה להתאושש מבעיותיה האישיות ולמעשה תלתה את המחבט. כיום היא שוב במוסקבה ומתעסקת באימון, במה שנראה כפרישה לא רשמית מטניס פעיל.

 

דודי סלע (23)  

במשפט וחצי: אחרי הפריצה הגדולה בין 2007 ל-2008, במהלכה הגיע דודי סלע לטופ 60 בעולם והראה את היכולת האמיתית שלו, בחודשים האחרונים חלה נפילה בכושרו של הכישרון מקרית שמונה. אחרי השבוע החלומי בטורניר בייג'ינג והגמר הגדול מול אנדי רודיק, דודי הפסיד מספר משחקים צמודים, הודח מוקדם בכמה טורנירים ויצא לראשונה אחרי זמן רב מהמאייה הראשונה. השנה סלע ירצה שוב לחזור לרמות הגבוהות ולהתייצב בליגה של הגדולים.

 

דירוג עולמי: 112. צוות אימון: יואב שב (טניס), יורם מנחם (כושר), גונטר ברזניק (יועץ).


דודי סלע ומאמנו יואב שב. פותחים עונה חדשה (צילום: יועד כהן)

 

ממריא: יום חמישי. פותח עונה: שנאי (הודו), אליפות אוסטרליה הפתוחה, יוהנסבורג (דרום אפריקה).

 

מטרות ל-2009: "אני רוצה להשתפר ולתת הכל כדי להתקדם בדירוג ולחזור לאיזור ה-50-60. אבל הכי חשוב זה ליהנות מטניס".

 

הראל לוי (30)  

במשפט וחצי: בשבוע בו ניצח בין היתר את דודי סלע וזכה שנה שנייה ברציפות בתואר אלוף ישראל, לוי הזכיר לכולם שוב איזו החמצה הוא בשנים האחרונות. הטניסאי שדורג בשיאו 30 בעולם כבר מזמן לא אותו הראל טוב וישן מפעם, בעיקר בגלל הפציעות וחוסר היציבות שלו. כיוון שעם הזמן לא בדיוק הופכים לצעירים יותר ובגלל העומק והתחרות הגוברת בסבב, הראל יוותר מעט על קריירת היחידים ובישורת האחרונה של הקריירה שלו ינסה החל מהעונה את מזלו בזוגות, יחד עם נועם אוקון.

 

דירוג עולמי: 248. צוות אימון: עודד יעקב (טניס), ד"ר יובל חיגר (כושר).


הראל לוי. מקווה שהשילוב 'לויקון' יהיה ה'אנדיוני' החדש (צילום: עוז מועלם)

 

ממריא: יום רביעי. פותח עונה: סאו פאולו (ברזיל), סלינאס (אקוודור).

 

מטרות ל-2009: "להתקדם במידת האפשר ביחידים, לסיים כמה שיותר גבוה בזוגות והכי חשוב מהכל - יאללה מכבי חיפה".

 

נועם אוקון (30)  

במשפט וחצי: גם אוקון, כמו לוי, בישורת המסיימת של הקריירה. 2008 של נועם היתה עגומה במיוחד, אחרי שנעל עונה שלמה בה לא הצליח לנצח שני משחקים בהגרלה הראשית של טורניר כלשהו. בגלל הנפילה בדירוג היחידים, שלא מאפשרת לו להיכנס לטורנירים אליהם התרגל בשנים האחרונות, אוקון ינסה עם הראל לוי מיזם זוגות חדש, בתקווה ש'לויקון' יהפכו אולי ל'אנדיוני' החדש של הטניס הישראלי.

 

דירוג עולמי: 431. צוות אימון: זמני - נועם בר (טניס), אורן בר נור (כושר).


נועם אוקון. עדיין לא ויתר על קריירת היחידים (צילום: AP)

 

ממריא: יום רביעי. פותח עונה: סאו פאולו (ברזיל), סלינאס (אקוודור).

 

מטרות ל-2009: "גם אני וגם הראל לא מוותרים על קריירת היחידים שלנו, אבל במקביל מקווים שקריירת הזוגות שלנו תפרח. המטרה היא ליהנות מטניס בתקווה שיסתדר משהו טוב מהדרך החדשה, אולי אפילו להצטרף בנסיעות ל'אנדיוני' ב-2010, אם נגיע לדירוגים הגבוהים".

 

אמיר וינטרוב (22)  

במשפט וחצי: אחרי 2007 מעוררת תקווה בה הגיע לדירוג השיא שלו (316 בעולם), בעונה החולפת וינטרוב הידרדר ולא הצליח לשחזר את הישגיו מהשנה הקודמת. השנה תהיה שנת מבחן עבור אמיר, שינסה לכוון את הקריירה שלו חזרה לכיוון גבוה יותר ולא לדשדש באיזור דירוגו הנוכחי.

 

דירוג עולמי: 559. צוות אימון: אנדי סינגמן (טניס), אורן בר נור (כושר).


אמיר וינטרוב. קופץ לאילת

 

ממריא: אמצע ינואר (לאילת, לא לחו"ל). פותח עונה: סבב פיוצ'רים באילת.

 

מטרות ל-2009: "להצליח בצ'לנג'רים ואם לא להגיע לסביבות ה-200, אז לפחות לחזור לאיזור דירוג השיא שלי".

 

דקל ולצר (24)

במשפט וחצי: במרץ השנה, אחרי מספר פיוצ'רים באירופה, ולצר הגיע לדירוג שיא בקריירה - 388 בעולם. אלא שמאז חצי הגמר בפיוצ'ר בבלארוס ביוני, דקל ניצח רק שני משחקים בהמשך העונה ולקראת סיומה סבל מפציעה שמשביתה אותו עד היום מטניס (קרע חלקי בגיד כתף ימין). אחרי שהידרדר למאייה השמינית בעולם (היה באיזור ה-400 ערב הפציעה) ובגלל ההשבתה מפעילות, דקל התחיל ללמוד ראיית חשבון ומנהל עסקים בהרצליה. כעת נותר לראות באיזה כושר יחזור לסבב.

 

דירוג עולמי: 768. צוות אימון: שמעון רפפורט (טניס), יובל לוטבק (כושר).


דקל ולצר. עדיין לא חוזר לנתב"ג (צילום: עוז מועלם)

 

ממריא: מחכה לדעת האם ייאלץ לעבור ניתוח או לא. אחרי הבדיקות יידע מתי יפתח את העונה.

 

מטרות ל-2009: "להיות בריא ולחזור טרי לסבב. משום מה אני מרגיש סוג של הקלה, כאילו הייתי צריך את ההפסקה הזו ומסקרן אותי לדעת איך אחזור. אגיע עם פחות לחץ ומעניין לראות מה יהיה".

 

אנדי רם (28) ויוני ארליך (31)  

במשפט וחצי: 'אנדיוני' פתחו את העונה מצוין עם הזכייה ההיסטורית באליפות אוסטרליה, הגראנד סלאם הראשון לטניס הישראלי בבוגרים, ובהמשך זכו גם באינדיאן וולס. אבל אחרי כמה תוצאות פחות טובות בעונת החימר, הגיעה פציעתו של ארליך באוגוסט, שגרמה לרם להתחיל לשחק (ולהצליח) עם פרטנרים אחרים. עכשיו, אחרי שנים ארוכות של שיתוף פעולה עם יוני, רם יפתח את העונה עם הבלארוסי מקס מירני, עד לחזרתו לסבב של יוני בחודש מרץ (אז יוכלו השניים ליהנות מדירוג מוגן של ארליך, מערב פציעתו).

 

דירוג עולמי: 5. צוות אימון: טניס: נועם בר (טניס). כושר: יורם מנחם (רם), אורן בר נור (ארליך).


רם וארליך באליפות אוסטרליה. התמונה לא תשוחזר השנה (צילום: AP)

 

ממריא (רק אנדי): יום רביעי. פותח עונה (עם מירני): בריסביין (אוסטרליה), סידני (אוסטרליה), אליפות אוסטרליה הפתוחה.

 

מטרות ל-2009. רם: "העונה הזו היא סימן שאלה גדול מאוד. יהיה שונה, קשה ומאתגר להתחיל את השנה בלי יוני, אבל אני מאמין שבכושר שאני נמצא בו, למרות הלחץ להגן על הנקודות בתחילת השנה, אוכל להגיע להישגים. המטרה היא לשמור על דירוג טוב עד שנחזור עם יוני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחר פאר והראל לוי. אלופי ישראל
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים