שתף קטע נבחר

ירי לעבר באר שבע; לא דווח על נפגעים

בבירת הנגב נשמעו גם הלילה שני פיצוצים חזקים. לא דווח על נפגעים או נזק. תושבים התלוננו: האזעקה לא פעלה

בירת הנגב שוב תחת התקפה: בבאר-שבע נשמעו הערב (יום ד') שני פיצוצים חזקים - תוצאה של נפילת רקטות, ככל הנראה מחוץ לעיר. המשטרה דיווחה כי זוהתה יציאה של טיל אחד בלבד מרצועת עזה. בדקות הראשונות שלאחר האירוע - לא דווח על נפגעים או נזק. תושבים רבים התלוננו כי לא שמעו אזעקה קודם לנפילות.

 

 

הירי התרחש סמוך לשעה 22:00. תושבים רבים מיהרו לתפוס מחסה.

ראש העיר, רוביק דנילוביץ', קרא לאזרחים להישאר קרוב למרחבים המוגנים ואמר כי אינו מרוצה בשלב זה מאופן מערך הצופרים בעיר למרות העדיפות הגבוהה שנתן פיקוד העורף לנושא. הוא הבטיח כי עד שעות הצהריים מחר תרושת העיר במערך צופרים תקין.

 

הירי הלילה לעבר בירת הנגב התרחש זמן קצר לאחר שפיקוד העורף קיבל עליו למעשה את האחריות לניהול החיים האזרחיים במקום, עם הרחבת הצו ל"מצב מיוחד בעורף" לטווח של 40 ק"מ מרצועת עזה.

  

משמעות ההכרזה של שר הביטחון בנושא זה היא כי מעתה גם הערים גדרה ובאר-שבע, וסביבותיהן,

נכללות באזור שבו תקפות ההנחיות המיוחדות של פיקוד העורף. הנחיית השר, תקפה ל-48 שעות, עד אשר יאושרר הנושא על-ידי שרי הממשלה. השר ברק אמר: "אני שב וקורא לכל התושבים למלא בקפדנות אחר הוראות פיקוד העורף".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפילת הרקטה בב"ש, היום
נפילת הרקטה בב"ש, היום
צילום: AP
מומלצים