שתף קטע נבחר

צילום: AP

שחרור גלעד שליט לא יוצב כתנאי להפסקת אש

האמריקנים, הצרפתים, הטורקים, המצרים והקטארים - כולם פנו לישראל עם הצעות תיווך להפסקת אש, אך נדחו. ישראל דורשת: הפסקה מוחלטת של הטרור, הקמת מנגנון בינלאומי לפיקוח על ההבנות ועצירה של ההברחות. שחרור שליט לא יוצב כתנאי

ישראל לא תציב את שחרור גלעד שליט כתנאי להפסקת הלחימה בעזה. במקביל להמשך מבצע "עופרת יצוקה", בוחנת ישראל יוזמות מדיניות ומגבשת שורת תנאים להפסקת המערכה. ישראל דורשת בין היתר הקמת מנגנון יעיל של פיקוח בינלאומי לאכיפת ההסכמות, אך לא תדרוש את שחרורו של גלעד שליט כתנאי.

 

בכירים בירושלים מבהירים כי ודאי שראש הממשלה יברך על החזרת שליט לביתו וכי שחרור שליט מהווה חלק בלתי נפרד מכל דיון פנימי, או בינלאומי, שמנהלת ישראל בעניין מבצע "עופרת יצוקה".

 

עופרת יצוקה - דיווחים אחרונים:

   

צוות בראשות היועץ המדיני של ראש הממשלה, שלום תורג'מן, מרכז עבור אולמרט את ההצעות המדיניות להפסקת האש. התביעות הישראליות הוגדרו על-ידי צוותו של תורג'מן: הפסקת טרור מוחלטת מעזה - כולל ירי רקטות ופצצות מרגמה,  עצירה מוחלטת של ההברחות ועצירת ההתעצמות הצבאית של החמאס והקמת מנגנון פיקוח בינלאומי. תורג'מן, המונחה ישירות על-ידי ראש ממשלה, מעדכן את את ברק ולבני.

 

עד כה הועלו הצעות מגורמים בכירים אמריקנים, טורקים, צרפתים ומצרים להפסקת המלחמה בעזה, אך בשלב זה אין אף הצעה שעומדות בתנאים שמציבה ישראל. "מבצע עופרת יצוקה נמשך, ויעמיק עד שתביעות ישראל תעננה", אמרו בירושלים. על-פי גישת ראש הממשלה, במערכה זו יש לנקוט ב"אסטרטגיה של הישג" ולא בחיפוש אחר "אסטרטגיית יציאה".

 

אתמול אישרר הקבינט לביטחון לאומי את המשך המבצע הצבאי, במתכונת שנקבעה בהחלטתו מלפני שמונה ימים. בירושלים מבהירים כי השלב הראשון של המבצע שאושר - טרם מוצה. שלב זה, שרובו ככולו התקפות מהאוויר, יימשך כל עוד "בנק המטרות" לא התרוקן. במקביל, צה"ל נערך לשלב השני, תוך ריכוז כוחות יבשתיים על גבול רצועת עזה. מדובר בכוחות שריון, רגלים וארטילריה. מסיבות של שמירת סודיות לא מפורטים בשלב זה את יעדי השלב השני למבצע "עופרת יצוקה", וההערכה היא שחלק זה יחל הקרוב.

 

את היוזמה האמריקנית מובילה מזכירת המדינה, קונדוליזה רייס. את הצרפתית הנשיא סרקוזי ושר החוץ קושנר, את הטורקית ראש הממשלה ארדואן ואת המצרית הנשיא מובארק ושר החוץ שלו.

  

גורמים רשמיים אומרים כי ההצעה הצרפתית, שכללה "הפסקת אש הומניטרית" ל-48 שעות, נדחתה מכל וכל מאחר שאינה משרתת את האינטרס הישראלי לשנות את המצב בדרום מעיקרו, ולהביא לשקט לאזרחים בעוטף ישראל. עם זאת, ישראל מוכנה לבחון יוזמה צרפתית אחרת, שתוצג לשרת החוץ לבני בנסיעתה היום לפריז, ובביקור נשיא צרפת סרקוזי ושר החוץ קושנר ביום שני בירושלים.

 

במקביל נבחנים ניסיונות תיווך נוספים, בהן זו של ראש הממשלה רג'יפ טאיפ ארדואן, שנחשבת לרצינית בעיקר נוכח הניסיון הטוב עם הטורקים בנושא הסורי. כמו כן קיימת יוזמה של נסיכות קטאר.

 

"בעניין היוזמות המדיניות אנו נמצאים בשלב של השלכת חכות, ואין דגים", מבהיר גורם רשמי בכיר ל-ynet. "בינתיים המבצע הצבאי ממשיך עד למיצוי השלב הראשון, האווירי. במקביל כבר אישר הקבינט את השלב השני במבצע, והכוחות ערוכים, חמושים ומתודרכים. אין לנו שום כוונה להפסיק את הפעילות הצבאית - שאליה נקלענו בעטיה של ההתנהגות הטרוריסטית של חמאס - מבלי שהתביעות הישראליות תיעננה במלואן. כרגע זה לא קורה, ולכן מה שיקרה בשטח הוא המשך והעמקת מבצע עופרת יצוקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משרדו של הנייה, שהופצץ
צילום: AFP
צילום: נועם רותם
עדיין אין פתרון. גלעד שליט
צילום: נועם רותם
ארדואן. נחשב לרציני
צילום: AP
סרקוזי. עוד הצעה בדרך
צילום: AFP
מומלצים