שתף קטע נבחר

בלי פיתה: מתכונים עם חומוס מקופסה

מרק מחמם, לביבות משביעות, תבשיל מהביל וסלט טעים - הנה ארבעה רעיונות למתכונים שעושים שימוש בגרגרי חומוס משומרים, שיחסכו לכם השרייה ובישול ארוכים

חומוס אם תרצו, הוא הקטנייה הלאומית - מפלאפל, ועד מסבחה וחומוס - בלי לשכוח גונדי, סמבוסק במילוי חומוס וגרגרי חומוס חם שאוכלים כמו שהם.

 

לא חסרים מאכלים שמבוססים על גרגרי חומוס - סלטים, תבשילי ירקות ובשר, מלית למאפים ועוד. הבעיה היא שבישול חומוס זה עניין ארוך ומייגע. קודם כל צריך להשרות את הגרגרים. לפחות 12 שעות - אבל עדיף 24.

 

אחרי השרייה צריך לבשל. אבל גם כאן יש מכשולים - אסור להוסיף מלח למי הבישול עד שהגרגרים רכים, משום שהמלח מונע התרככות. רצוי גם להימנע מהוספת נוזלים חומציים (כמו מיץ לימון) עד שהגרגרים רכים - מאותה סיבה. אם הגרגרים לא טריים דיים, השרייה ארוכה ובישול איטי לא יספיקו והגרגרים יישארו קשים. אפשר להוסיף מעט סודה לשתייה שתבטיח ריכוך של הגרגרים, אולם תגבה מחיר בדמות טעם לוואי מריר ולא נעים.

 

מתכוני שימורים נוספים 

 

אז מה עושים כשחוזרים הביתה רעבים ורוצים לבשל משהו מהיר וטעים שמבוסס על גרגרי חומוס? פותחים קופסה כמובן.

 

המתכונים שלפניכם עשויים לדרוש מכם קפיצה קטנה לסופרמרקט אבל הם מפצים על כך בזמן הכנה מהיר מאוד - מרק בחצי שעה ותבשיל בעשרים דקות. לא צריך להשרות ואין צורך בבישול ארוך.

 

סלט חצילים וגרגרי חומוס

מתכון של פסקל פרץ-רובין מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל" 

 

 

המרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג חצילים

1 כפית מחוקה מלח

שמן לטיגון

3 מלפפונים כבושים

3 עגבניות גדולות

100 גרם זיתים ירוקים, מגולענים

100 גרם זיתים שחורים, מגולענים

3 בצלים ירוקים, קצוצים

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

4 שיני שום, קצוצות

1 קופסה גרגרי חומוס

מלח ופלפל, לפי הטעם

מיץ מ-1/2 לימון


(צילום: דרור כץ)

  

אופן ההכנה:
  1. מקלפים את החצילים, חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ או לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה להגרת הנוזלים. מנגבים ומייבשים.
  2. מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה, מוציאים לנייר סופג.
  3. חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות קטנות, חותכים את הזיתים לטבעות ומערבבים יחד בקערה.
  4. מוסיפים בצל, פטרוזיליה,שום, חצילים וגרגרי חומוס ומערבבים.
  5. מתבלים המלח, פלפל ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.

 

מרק חומוס ודלעת

המרכיבים:

1 קופסה גרגרי חומוס

500 גרם דלעת, נקייה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

1 בצל בינוני

2 שיני שום

2 כפות רסק עגבניות

1 ליטר מרק עוף (אפשר מאבקה), או מים

שמן זית

מלח ופלפל


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל וכותשים את השום. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים מספר שניות נוספות.
  2. מוסיפים את קוביות הדלעת ואת גרגרי החומוס המסוננים, יוצקים את מרק העוף ומוסיפים את רסק העגבניות. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים עד שהדלעת מתרככת.
  3. מתבלים במלח ופלפל. אם רוצים מרסקים את המרק בעזרת בלנדר.

 

גיוונים:

  • הודי: מטגנים 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר יחד עם השום ומוסיפים 2 כפיות תבלינים הודיים (גראם מסאלה, אבקת קארי איכותית) - בשלב 1. משתמשים במים במקום במרק ומחליפים חלק מהם בחלב קוקוס.
  • איטלקי: מוסיפים ענף רוזמרין לסיר בשלב 1 ומוציאים אותו לפני שמרסקים את המרק. בהגשה מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת וזולפים מעט שמן זית לכל קערה.

  

תבשיל חומוס ותרד

אפשר להגיש את התבשיל כמו שהוא או על אורז, עם מעט יוגורט או גבינה בולגרית מפוררת. אפשר גם להשתמש בו כרוטב לפסטה קצרה בתוספת גבינת פרמזן מגוררת

 

המרכיבים:

1 קופסה גרגרי חומוס

1 קופסה (של סופר)  עלי תרד, או 1/2 שקית עלי תרד מוקפאים

1/3 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

מיץ מ-2 לימונים גדולים

מלח, פלפל שחור 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. אם משתמשים בתרד טרי, שוטפים היטב את העלים, נפטרים מגבעולים עבים ומניחים לייבוש. אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים אותו במיקרו.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל על להבה בינונית עד שהוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. אם משתמשים בתרד טרי, ממשיכים לערבב עד שהעלים "נובלים". 
  4. מוסיפים מיץ לימון, גרגרי חומוס מסוננים ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

 

לביבות חומוס בתיבול הודי

המרכיבים (כ-10 לביבות קטנות):

1 קופסה גרגרי חומוס מבושלים

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר

2 כפות שמן

3 כפות קמח תופח

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה גראם מסאלה

1 כפית זרעי כמון שלמים

1 כף עלי כוסברה

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

 

שמן לטיגון

רוטב יוגורט:

1 גביע יוגורט

1 שן שום כתושה

1 כף מיץ לימון

חופן עשבי תיבול קצוצים דק (נענע, כוסברה, בצל ירוק, עירית)

מלח


(צילום: אורלי דיין)

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את גרגרי החומוס ומרסקים אותם במעבד מזון או בעזרת בלנדר עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה.
  2. מחממים שמן במחבת. בעזרת כף מחליקים לביבות קטנות לתוך השמן החם. מטגנים כדקה מכל צד עד שהלביבות משחימות קלות. 
  3. מוציאים את הלביבות מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים את הלביבות עם רוטב היוגורט (מערבבים יחד את כל המרכיבים) או עם פלחי לימון טרי לצידם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים