שתף קטע נבחר

לא רגיל: קיש כרשה, בצל ירוק וגבינות

רוצים קיש עשיר, טעים ונימוח? הנה מתכון לקיש כרשה ובצל ירוק, עם שמנת מתוקה ופרמזן, שמתאים לאירוח. אפשר גם לגוון עם לימון כבוש, פלפל קלוי או אנשובי

קיש כרשה, בצל ירוק וגבינות

מתכון באדיבות "פנינית אופה אחרת"

 

המרכיבים:

לבצק:

150 גרם ( 1כוס + 3 כפות) קמח מלא

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן

3 כפות פרג טחון

200 גרם חמאה

מלח

פלפל גרוס

1 ביצה

2 כפות שמן זית

למלית: 

4 כרשות

2 בצלים ירוקים

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 1 כוסות חלב

100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת

4 ביצים

מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט טחון

לקישוט:

1/3 כוס צנוברים (לא הכרחי) 

גיוון (לא הכרחי):

3-4 פילטים של אנשובי, קצוצים דק

2 כפות לימון כבוש קצוץ דק

2 פלפלים קלויים וקלופים, חתוכים לרצועות דקות


(צילום: ליאור פילשטיינר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים במעבד מזון את הקמחים, קוביות החמאה, הפרג, המלח והפלפל. מעבדים רק עד שנוצרים פירורים.
  2. מוסיפים את הביצה והשמן ומעבדים לזמן קצר, עד שנוצר גוש בצק נעים.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
  4. מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים בתבנית פאי בקוטר 28 סנטימטר.
  5. מעבירים את התבנית למקפיא עד למילוי והאפייה.
  6. המלית: קוצצים את הבצלים והכרשות ומטגנים במעט חמאה או שמן זית. מי שרוצה לגוון יכול להוסיף בשלב זה לימון כבוש, פלפל קלוי קצוץ, או אנשובי. כשהבצלים והכרשות מתרככים מסירים מאש ומצננים.
  7. טורפים בקערה את הביצים, השמנת והחלב. מוסיפים גבינה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
  8. מוציאים את תבנית הבצק מהמקפיא ומסדרים בתוכה את תערובת הכרשה.
  9. יוצקים מעל את תערובת השמנת ומסדרים את הכרשות, כך שישבו בתבנית בצורה שווה.
  10. מפזרים צנוברים ומזליפים מעט שמן זית. אופים  בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך שעה (בתנורים מסויימים כדאי להנמיך את הטמפרטורה ל-170 מעלות, אחרי 40 דקות אפייה).

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים