איך מכינים חומוס - אבל מעדשים
לפיליס גלזר, כוהנת האוכל הבריא (והטעים), יש ספר בישול חדש ומוצלח. אלעד רובינשטיין יצא לפגוש אותה במטבח כדי ללמוד איך מכינים ממרח "חומוס" - שמבוסס על עדשים אדומות
"חומוס" מעדשים אדומות
מתכון של פיליס גלזר מתוך הספר "פשוט בריא"
המרכיבים:
1 כוס עדשים אדומות
1/2 1 כוסות מים
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
3-4 כפות מיץ לימון טרי
1 שן שום כתושה
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה: שמן זית, צנוניות פרוסות, רבעי בצל, פיתות, כוסברה/פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
- בוררים את העדשים. שמים במסננת ושוטפים מתחת למי ברז. מכניסים את העדשים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה.
- מבשלים כשתיים שלוש דקות, על אש בינונית. מסלקים קצף.
- מסירים מהאש, מכסים ומניחים ל-12 דקות.
- מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, שום, כמון פפריקה, מלח ופלפל שחור.
- מעבדים למרקם גרגרי או מישחתי. לא מעבדים יתר על המידה - למניעת ייבוש. אם העיסה מתייבשת, מוסיפים לה מעט מים ו/או שמן זית.
מומלצים