שתף קטע נבחר

איך מכינים חומוס - אבל מעדשים

לפיליס גלזר, כוהנת האוכל הבריא (והטעים), יש ספר בישול חדש ומוצלח. אלעד רובינשטיין יצא לפגוש אותה במטבח כדי ללמוד איך מכינים ממרח "חומוס" - שמבוסס על עדשים אדומות

 

 

"חומוס" מעדשים אדומות

מתכון של פיליס גלזר מתוך הספר "פשוט בריא"

 

המרכיבים:

1 כוס עדשים אדומות

1/2 1 כוסות מים

1/3 כוס שמן זית כתית מעולה

3-4 כפות מיץ לימון טרי

1 שן שום כתושה

1 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

להגשה: שמן זית, צנוניות פרוסות, רבעי בצל, פיתות, כוסברה/פטרוזיליה לקישוט

 

אופן ההכנה: 

  1. בוררים את העדשים. שמים במסננת ושוטפים מתחת למי ברז. מכניסים את העדשים לסיר עם מים, מביאים לרתיחה.
  2. מבשלים כשתיים שלוש דקות, על אש בינונית. מסלקים קצף.
  3. מסירים מהאש, מכסים ומניחים ל-12 דקות.
  4. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, שום, כמון פפריקה, מלח ופלפל שחור.
  5. מעבדים למרקם גרגרי או מישחתי. לא מעבדים יתר על המידה - למניעת ייבוש. אם העיסה מתייבשת, מוסיפים לה מעט מים ו/או שמן זית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא לשכוח פיתות בצד
צילום: יהונתן צור
מומלצים