שתף קטע נבחר

עם זעפרן ופיסטוקים: גלידה פרסית ביתית

מי אמר שאי אפשר לאכול גלידה בחורף? הנה מתכון לגלידת זעפרן פרסית שמכינים בבית, בלי מכונה ובלי ציוד מיוחד

 

גלידת זעפרן בסגנון פרסי

מתכון של פנינה חזני, באדיבות אתר "תבשיל"

 

המרכיבים:

1 ליטר חלב 3%

1 מכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סחלב

500 גרם סוכר

כמה חוטי זעפרן

1/2 כוס פיסטוקים חתוכים גס

מי ורדים לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. יום לפני הכנת הגלידה, מוזגים לכלי שטוח חצי מכל של שמנת מתוקה ומקפיאים. לאחר מכן חותכים לקוביות גסות, ושומרים אותן במקפיא.
  2. מערבבים בקערה את הסוכר ואבקת הסחלב, מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים לתערובת את מי הורדים והזעפרן, מערבבים ומכניסים למקפיא.
  4. בכל עשרים דקות מוציאים את התערובת ומערבבים היטב - במשך כשלוש שעות.
  5. לאחר שלוש שעות מוסיפים את קוביות השמנת הקפואה והפיסטוקים, מערבבים ומחזירים למקפיא לפחות לשלוש שעות נוספות - עד שהגלידה מקבלת את המרקם הרצוי.

 

אתר תבשיל , שוק האוכל הוירטואלי היחיד בישראל, מפגיש בין בשלנים ביתיים ומקצועיים לבין הקונים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים