אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

אינטרנט במלחמה

מי ישמור על הרשת? צילום: index open
מי ישמור על הרשת? צילום: index open
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
  צילום: רויטרס

 

דעה: מי ישמור על הרשת?

לא יתכן שבשעת מבחן מיליוני ישראלים יהיו תלויים בחבורת האקרים מוסלמית, שתתחרה בכמה תותחי מחשבים בני 15 מרמת השרון על הפלת אתרי המידע המרכזיים של המדינה

ישראל וולמן
פורסם: 07.01.09, 12:40

בקרב הזה, בניגוד לקרבות בדרום, אולי אין פצועים והרוגים, אבל יש מנצחים ומנוצחים. הוא לא מתנהל בעזרת רקטות או כוחות שיריון, והוא גם לא קרקעי או אווירי. הוא וירטואלי. הוא מתנהל על האינטרנט ובאינטרנט.

 

תשתית חיונית

האינטרנט הפכה עם השנים מרשת המספקת בידור איזוטרי לתשתית חיונית. כמו מערכת המים, כמו רשת החשמל. אנחנו יונקים ממנה מידע חדשותי יומיומי, מעבירים דרכה דואר, משלמים בה חשבונות, ושומרים באמצעותה חתיכות חיים על קבצים דיגיטליים.

 

הרשת היא כבר מזמן לא רק "אינטרנט": למשל, חלק גדול, אם לא מכריע, משירותי הטלפוניה של המדינה עובר כיום דרכה, ובקרוב שירותי טלוויזיה. למשל, יותר ויותר חברות קטנות וגדולות מתחילות לבסס את מאגרי המידע שלהן, ולפעמים גם את תפקודן היומיומי, על "הענן", כלומר על איחסון זול ברשת.

 

לפני שנגענו בשאלה איך אנחנו נראים בימים אלו ביוטיוב או בטוויטר, כדאי לתת את הדעת לשאלה מי בכלל שומר על הגישה שלנו לאינטרנט מפני מתקפה מבחוץ, פיזית או וירטואלית, בשעת מלחמה כבימי שלום. האם מערכי אבטחה מהסוג שמגן על מקורות המים, או החשמל, או הטלפוניה של ישראל בשעת חרום, מגינים גם על אתרי אינטרנט מרכזיים.

 

מלחמת הסברה
ההסברה הישראלית תופסת ברשת / ארז רונן
במיוחד בימי המלחמה, משרד החוץ לא נח גם ברשת. מאמצי ההסברה הישראלים באינטרנט כוללים מעקב צמוד אחר הרשתות החברתיות, פרסום סרטוני הסברה ופניה לבלוגרים המשפיעים בעולם. ראיון עם נועם כץ, האחראי על ההסברה ברשת
לכתבה המלאה

בסוף השבוע שעבר הצליחה קבוצת האקרים מוסלמית "להעלים" מספר אתרי מפתח ברשת הישראלית – ynet, NRG, בנק דיסקונט ועוד – אחרי פריצה לשרת מיתחם הכתובת הישראלי, והפנתה את הגולשים לאתרי תעמולה פלסטינית. כלומר, היא אומנם לא פרצה לתוך הבית אבל העבירה אותו, כמה פשוט, למקום אחר, וזרקה את המפתחות.

 

וכאילו כלום. משרדי התשתיות והתקשורת טרם הפנימו שהאינטרנט הוא כבר לא רק סרטוני התינוק המרקד ומשחקי טטריס מקוונים; שלא יתכן שבשעת מבחן מיליוני ישראלים יהיו תלויים בחבורת האקרים מוסלמית, שתתחרה בכמה תותחי מחשבים בני 15 מרמת השרון על הפלת/ הצלת אתרי המידע המרכזיים של המדינה.

 

תן תקן בטחוני לרשת

כיוון שמאחורי רוב האתרים עומדות חברות פרטיות ואינטרסים כלכליים, רשויות המדינה מותירות בידיהן את האחריות הבלעדית: הן קובעות את הכללים, הן רוכשות את "כלי הנשק", הן מקימות את ה"גדרות" והן שוכרות את ה"שומרים".

 

נכון ולא נכון: לא במקרה מפוקח מערך האבטחה של חברות החשמל והמים של ישראל על-ידי מערכת הביטחון, כמו גם נמלי התעופה והים. לא במקרה נחשב בניין רשות השידור רגיש במיוחד מבחינה בטחונית. ב-2009, תשתית האינטרנט היא שער גישה הכרחי של האזרח אל העולם החיצון.

 

למערכת הביטחון אסור, כמובן, לשלוח ידיים לתוכנו של שום אתר פרטי, אבל היא בהחלט יכולה לקבוע "תו תקן" בטחוני, להמליץ על תקני אבטחה ונהלים מחייבים, גלויים וסמויים, לאתרי-מפתח, ואפילו לוודא את אימוצם. אם מותר לדרג בתי מלון לפי כוכבים מותר גם לדרג אתרי אינטרנט בטוחים.

 

בכל מקרה, אסור שעל השלטר תשתלט, במקרה הטוב, כנופיית נערים מרושעת, ובמקרה הרע - גוף מודיעין של מדינת אויב.

 


תגיות: אינטרנט | ישראל | הסברה | תקיפה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as33-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©