אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ביקור ניחומים

צילום: מרק ניימן, לע"מ
פרס בבית משפחת שטרן צילום: מרק ניימן, לע"מ
 

  צילום: רויטרס

 

אם ההרוג לנשיא: מחבקת את הכוח שירה בשוגג

נשיא המדינה, שמעון פרס, קיים ביקור תנחומים בבתי המשפחות של החיילים שנהרגו מאש צה"ל בעת הלחימה בעזה. "היתרון שלנו הוא מוסרי", אמר פרס למשפחות האבלות

רונן מדזיני
פורסם: 08.01.09, 17:40

נשיא המדינה, שמעון פרס, קיים הבוקר (יום ה') ביקור תנחומים בבתי המשפחות של החיילים ניתאי שטרן ז"ל ודגן ורטמן ז"ל, שנהרגו במהלך הלחימה בעזה. שרה שטרן, אמו של ניתאי, אמרה לנשיא: "אני מבקשת ממך שתאתר את החיילים שירו בשוגג את הפגזים על בני ותמסור להם ממני מסר ברור - שאנחנו מחבקים ואוהבים אותם, ושאין בלבנו כלום כנגדם".

 

בפתח הביקור בבית משפחת שטרן אמר האב ראובן, כי "אף בחור צעיר בן 18 לא מסכן את חייו בשביל מימוש עצמי. סיכון והקרבת החיים של הדור הצעיר מגיעים מתוך הכרת המחויבות, המסירות והחובה כלפי ארץ ישראל". האב השכול סיפר על בנו שנפל בקרב. "ניתאי היה ילד מקסים שאהב לקרוא, התעניין בכל דבר ובעל מסירות יוצאת דופן", אמר.

 

לדברי האב, "האובדן גדול מנשוא, אך אנו נעמוד בזה. קברנו את ניתאי הבן שלנו וברגע זה הוא הופקע מאיתנו והפך לשליח ציבור, שליח העם. מדובר כאן בקורבן ציבור בחייל של כולם. אני רוצה להעביר מסר דרכך לכל העם - לדבר גם על הכאב אבל גם על הכוח. התרגשתי כשפגשתי את תושבי אשקלון בהלוויית בני, אנשים שכלל לא הכרתי באו לומר תודה, יש לנו עם מופלא וזה מה שנותן לנו כוח".

 

"היתרון שלנו מוסרי"

הנשיא סיפר למשפחה על ההישג של צה"ל בעזה, "הוא גדול הרבה יותר ממה שמתואר.

הצבא פוצץ יותר מ-140 מנהרות, נלקחו יותר ממאה שבויים וחמאס ספג מכה קשה. היתרון שלנו הוא איכותי, אך לא פחות מכך, גם מוסרי. הילדים בעזה הם קורבנות של חיות אדם, של המשטר נוראי של חמאס", הבהיר.

 

בביקור בבית משפחת ורטמן במכמש אמר אבי המשפחה לפרס: "בני היה ענק, הוא בא מעולם של קודש, מעולם של טוב ורצה תמיד לתרום ולפעול למען כלל ישראל. דגן עסק גם בגמילות חסדים, הקים קרן לחיילים נזקקים בפלוגתו ונתן לחייליו להבין שהם החשובים, שהם עומדים במרכז". נשיא המדינה התרגש מהדברים, ואמר: "בן כמו דגן, זהו נכס לאומי, מגיע לכם כל הכבוד שגידלתם בן כמוהו".

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

עוד בערוץצילום: רויטרסבכיר פלסטיני לארה"ב: מו"מ עקיף? רק על הליבהצילום: APערבים קטעו נאום השגריר בארה"ב: "אתה רוצח"

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as21-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©