אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עופרת סוערת

צילום: גיל יוחנן
טיבי. השוואה צילום: גיל יוחנן
 
צילום: ג'ורג' גינסברג
ליברמן. בל"ד והטרור צילום: ג'ורג' גינסברג
 

  צילום: AFP

 

טיבי: קול לקדימה - כדור בחזה של ילד פלסטיני

"הלכתם למלחמה כקמפיין בבחירות ועשיתם רצח עם", האשים הח"כ את קדימה, בדיון על פסילת בל"ד מהמירוץ לכנסת. ליברמן: המפלגה הזאת הפכה לזרוע טרור

צבי לביא ואביעד גליקמן
פורסם: 12.01.09, 14:07

הדיון היום (ב') על פסילת בל"ד מלהתמודד בבחירות לכנסת - הפך מהר מאוד לדיון סוער על מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה. ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל) אמר: "הלכתם למלחמה כקמפיין בחירות. כל קול לקדימה הוא כדור בחזה של ילד פלסטיני בעזה".

 

במהלך הדיון התייחס ח"כ טיבי לנעשה ברצועת עזה: "אנחנו מתנגדים לפגיעה באזרחים, אבל אתם עושים בעזה רצח עם, אתם רוצחים ילדים". ח"כ דוד רותם מישראל ביתנו השיב לו: "חשבנו שאתה מחובבי ציון ולכן לא ביקשנו לפסול אותך, איפה היית 8 שנים כשתקפו את שדרות?"

 

טיבי בתגובה תקף את ועדת הבחירות: "ועדת הבחירות נהפכה לטריבונל שמטרתו להשמיץ את המנהיגות האותנטית של הציבור הערבי". רותם השיב לו: "אתה יכול לחסוך מעצמך את הסבל הזה אם לא תרוץ בבחירות". טיבי הגיב: "על פי כל מבחן הסתברותי אהיה בכנסת יותר ממך".

 

בתגובה לדבריו של טיבי נמסר מקדימה: "אחמד טיבי וחבריו תומכים בחמאס, תומכים בטרור ומתנגדים לכל פעילות מגן של מדינת ישראל. לדברי הבלע של טיבי אין כל משמעות. קדימה מאמינה שבכנסת ישראל צריכים להיות מיוצגים בעלי דעות שונות, ביחס למה שטוב למדינת ישראל ולא לחמאס".

 

מזהירים מהחרמת הבחירות

בשבועות האחרונים הוגשו לוועדת הבחירות שלוש בקשות פסילה נגד בל"ד. מגישי הבקשות - האיחוד הלאומי, ישראל ביתנו וחבר שינוי איתי פורמן - טענו בין היתר שבל"ד אינה מכירה במדינת ישראל כמדינה יהודית ותומכת במאבק מזוין נגד מדינת ישראל. ועדת הבחירות, המורכבת מנציגי הסיעות השונות, תקיים הצבעה בבקשות הפסילה נגד המפלגה. בעבר הפך בג"ץ החלטה של הוועדה לפסול את בל"ד.

 

יו"ר בל"ד, ח"כ ג'מאל זחאלקה, אמר בפתח הדיון: "זוהי שעת מבחן לדמוקרטיה הישראלית. פסילת בל"ד תביא להחרמת הבחירות בקרב הציבור הערבי ולשבר בינו לבין מדינת ישראל". במהלך הדיון הוא תקף את יו"ר ישראל ביתנו. "זו לא דמוקרטיה מתגוננת, אלא התקפה פאשיסטית על הדמוקרטיה. ליברמן היה יכול להתקבל כחבר כבוד בכל מפלגה פאשיסטית. הוא בא לארץ כעולה ואין לו זכות לצאת נגד ילידי הארץ. מה אתם מפחדים מדמוקרטיה? אנחנו מוכנים לתת לכם שוויון. אנחנו מציעים לכם את החיים, לחיות יחד או למות ביחד".

 

יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, אמר באחת ההפסקות בדיון: "מפלגת בל"ד הפכה לזרוע טרור. בבל"ד מודים שעזמי בשארה הוא המנהיג הרוחני שלהם ויש לזכור כי מדובר באדם שברח מהארץ ומואשם בכתב אישום חמור בבגידה במדינה. כמו כן חבר כנסת נוסף שלהם, ג'מאל זחאלקה, השתמש כחבר כנסת בדרכון דיפלומטי כדי להגיע לירדן ולדבר שם בפני ארגוני טרור. כל מי שחפץ חיים מבין שאין מקום לארגון טרור בכנסת".

 

נציגת היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דנה בריקסמן, אמרה כי דין שתי בקשות הפסילה להידחות כי העותרים אינם מציגים תשתית ראייתית מספקת לפסול אותן.

 

בהכנת הידיעה השתתפו שרון רופא-אופיר ואטילה שומפלבי

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה   


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

עוד בערוץצילום: רויטרסבכיר פלסטיני לארה"ב: מו"מ עקיף? רק על הליבהצילום: דודי ועקניןיצהר: שיירת המח"ט הותקפה, המשטרה לא דוּוחה

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as14-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©