שתף קטע נבחר

ישנים פחות מ-8 שעות בלילה? ההצטננות בדרך

שינה מועטה מגבירה את הסיכון להצטננות. חוקרים בבריטניה מצאו כי אלה שישנו פחות מ-8 שעות ללילה היו בסיכון פי 3 ללקות בהצטננות. גם אלה שאיכות השינה שלהם הייתה פגומה, היו בסיכון גבוה יותר לחלות. ההשערה: השינה חשובה לפעילות תקינה של מערכת החיסון

מחסור בשעות שינה פוגע במערכת החיסון וביכולת הגוף להילחם בנגיפים הגורמים לשפעת ולהצטננות, כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון. המחקר מופיע בגליון החדש של כתב העת Archives of Internal Medicine.

 

כבר בשנים קודמות שיערו חוקרים כי השינה חשובה גם לפעילות תקינה של מערכת החיסון, אולם טרם נמצא הקשר בין שינה לבין הסיכון ללקות בהצטננות. מחקר קודם כבר הראה שאנשים הישנים שבע עד שמונה שעות בלילה נמצאים בסיכון נמוך למחלות לב.

 

במחקר הנוכחי נבדקו 153 גברים ונשים בריאים בגיל ממוצע 37 שנים, בין השנים 2000 עד 2004. כל אחד מהם רואיין על הרגלי השינה במהלך תקופה של שבועיים. בהמשך קיבלו המשתתפים תרסיס אף המכיל את נגיף ה"רינו-וירוס" הגורם לנזלת והצטננות.

 

במהלך חמשת הימים הבאים דיווחו המתנדבים על כל סימן וסימפטום של מחלה. במקביל נבדקו דגימות שנלקחו מהפרשות האף. 28 ימים לאחר החשיפה לנגיף נלקחו דגימות דם מכל אחד מהנבדקים כדי לבדוק מי פיתח נוגדנים הנלחמים בזיהום.

 

החוקרים מצאו כי ככל שהשינה הייתה מועטה יותר, כך גבר הסיכון ללקות בהצטננות. הסיכון ללקות בהצטננות היה גדול פי 3 לאלה שישנו פחות מ-8 שעות בלילה, בהשוואה לאלה שישנו 8 שעות או יותר ללילה.

 

איכות השינה נמצאה חשובה גם כן. המתנדבים שבילו פחות מ-92% מהזמן במיטה בשינה, היו בסיכון גבוה פי 5 וחצי לחלות, בהשוואה לאלה שישנו לפחות 98% מהזמן בו שהו במיטה. לדברי החוקרים, המחסור בשעות שינה פוגע במנגנון הבקרה על מערכת החיסון בזרוע האמונה על המלחמה בזיהומים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שינה. תרופה טובה להצטננות
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים