שתף קטע נבחר

מזכ"ל האו"ם ללבני: להפסיק מיד את האש

בפגישה עם שרת החוץ, ציפי לבני, קרא מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, להפסיק מיד את האש. הוא גינה גם את ירי הרקטות: "זה אקט של טרור שאין לו שום הצדקה"

הלחץ הבינלאומי על ישראל הולך ומחריף. מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, קרא בצהריים (יום ה') להפסקת אש מיידית ולפתיחת המעברים לעזה. בפגישה שקיים עם שרת החוץ, ציפי לבני, בתל-אביב, אמר: "אני חייב להיות מודאג מהמצב בעזה. רבים מתו ועדיין מתים. לכן אני קורא להפסקה מידיית ומתמשכת של האש. זאת החלטה 1860. צריך לחזור מיד לסטטוס קוו".

 

באן הדגיש את החשיבות שבהפסקת הירי משני הצדדים באופן מיידי, "אני מקווה שהפסקת האש תושג בקרוב. בקשתי היא רק לעצור את האש מיידית, ביתר הנושאים צריך לדון אחר כך. אם זה ימשך - אנשים רבים נוספים יהרגו. זה מצב בלתי מתקבל על הדעת. מספר הנפגעים עד היום גדול, יש ציפיות של הקהילה הבינלאומית להפסיק את האש מייד".

 

מבצע בעזה - היום ה-20:

 

הוא הוסיף, "במקביל, תושבי ישראל הם בעלי זכות לחיות בלא פחד. מיליון ישראלים יכולים לחיות יום ולילה תחת איום טילים. גם זה צריך להפסק באופן קבוע. שימוש חמאס במתקנים ובבתים אזרחיים אינו קביל".


ההריסות בעזה (צילום: AP)

 

לדברי באן, "אנו צריכים סידורים שיבטיחו את הפסקת הירי של הארגונים מעזה, פתיחת המעברים. עזה צריכה להיות מחוברת לגדה המערבית תחת הרשות הפסלטינית". הוא גינה את ירי הרקטות אל ישראל: "הגעתי בזמן קשה לישראל, הגעתי בלב כבד. אני מודע לכך שטילים נורו במשך שנים מעזה לעבר אזרחים ישראל. תמיד גיניתי את ירי הטילים כאקט של טרור שאין לו שום הצדקה והוא צריך להיפסק".

  

מזכ"ל האו"ם ושרת החוץ שוחחו על המצב ההומניטרי בעזה: "זה באמת רע. אני גאה בצוות האו"ם המסייע בתנאים קשים של סיכון ומעריך את שלטונות ישראל שפתחו מרכז סיוע הומניטרי ומגישים סיוע הומניטרי. אני מקווה שצעדים אלה ימשכו. אני מאמין משיחותיי בעזה שאפשר לסיים את האלימות. משיחותיי שם אני סבור שאפשר להתקדם להסדר. אין לנו יותר זמן לאבד, ולו למען האוכלוסיה האזרחית".

 

השרה לבני התייחסה לדבריו של בן שיחה: "אלו זמנים קשים, אך נאלצנו לצאת למבצע כדי להגן על אזרחינו. בעזה שולט ארגון טרור. צריך ללכת להסדר ודיאלוג עם הגורמים המתונים, ובמקביל יש להיאבק בטרור ונגד חמאס. חמאס לא יכול להיות לגיטימי עד שהוא לא מקבל את תנאי הקהילה הבינלאומית".

 

היא ציינה את העובדה שתושבי ישראל נתונים זמן רב תחת איום הרקטות: "זה שמונה שנים אוכלוסיה אזרחית ישראלית תחת איום. היו לנו שיחות ארוכות עם המזכ"ל, שאמר שזה לא יכול להימשך יותר. ילדים לא יכולים ללכת לגן. ישראל גילתה איפוק, אך יש רגע שמדינה צריכה להגיד שמספיק זה מספיק. בעבר הקהילה הבינלאומית גינתה את פעולות הטרור. אז מה. חמאס הוא לא חבר באו"ם. חמאס לא מנסה או חושב לקבל את הכללים של הקהילה הבינלאומית. הוא אינו חולק את הערכים של העולם הלגיטימי".

 

לדבריה, "הפסקת האש הופרה על בסיס יומי על ידי חמאס. הם ניצלו אותה כדי להאריך את טווח הטילים מ-20 לחמישים קילומטר. סיוע הומניטרי ניתן על-ידי ישראל. אנו מבינים את הדאגה של הקהילה הבינלאומית, וזה גם בהתאם לערכינו. אך השאלה נותרה לאן הולכים מפה? מה הכיוון האסטרטגי לאזור זה? חמאס הוא מכשול לא רק לישראל, אלא גם מכשול לפלסטינים להקמת מדינה משלהם. הם אחראים לאובדן חיים בעזה, ולמצב ההומניטרי בעזה. יש קרב באזור והוא לא בין ישראל לפלסטינים, זה בין מתונים לקיצונים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים