שתף קטע נבחר
צילום: AFP

מקומות בילוי בניו זילנד: אין כניסה לישראלים

אזרח ישראלי מקאיקורה, מצא בכניסה לפאב שלט האוסר כניסת ישראלים. בבית קפה בעיר אחרת, זעם הבעלים הטורקי על שתי נשים ישראליות: "צאו החוצה". בילוי לא נעים

המלחמה בעזה הביאה את המחאה האנטי-ישראלית לכל פינה בעולם - ומסתבר שהיא גם מונעת כניסה למקומות בילוי. ב', אזרח ישראלי החי בניו זילנד, סיפר ל-ynet כי מצא עצמו במצב לא נעים כאשר באחד הפאבים המרכזיים בעירו הוצב בכניסה שלט המורה: "ישראלים אינם רצויים עד תום ההפצצות". גם שתי מטיילות אחרות נתקלו באיסור דומה, בבית קפה באזור אחר במדינה הרחוקה.

 

ב' מתגורר בקאיקורה שבאי הדרומי של ניו זילנד. היא מהווה אטרקציה תיירותית שמושכת אליה גם ישראלים, וידועה בתצוגות הדולפינים שנערכות בה. הפאב שבו הוצב השלט, Strawberry Tree, הוא פאב מרכזי ברחוב הבילויים של קאיקורה.

 

"בעל הפאב הוא בחור קיצוני, הוא היה צלם עיתונות בעזה בעבר ובפנים הפאב יש מזה זמן שלט Free Palestine", סיפר ב' ל-ynet.

"היום ראינו לראשונה את השלט מחוץ לפאב. זה מטריד שההד של הסכסוכים האלה מגיע הנה ובאופן כה חד צדדי. 

 

"הבעלים מביע סלידה מגזענות שכביכול קיימת מצד הישראלים לפלסטינים - אך הוא בעצמו עושה מעשה גזעני כשהוא ממיין לפי לאום, ובכך מונע גישה למקום ציבורי מרכזי".

 

על תגובות בקהילה המקומית סיפר ב': "האוכלוסייה פה מגנה את הצעד הזה מכל וכל. לא נתקלנו בגילויי שנאה אלא להפך, אנשים מתקשרים אלינו ומביעים את סלידתם, מוקיעים את הגזענות ואפילו אומרים שזה כמו בימים בהם בארצות הברית נאסרה על השחורים כניסה למקומות ציבוריים, או כמו בתקופת עליית הנאציזם בגרמניה. הקהילה מורכבת ממהגרים רבים, לכן הם מזדהים איתנו".

 

קפה טורקי? לא בזמן מלחמה

המקרה בו נתקל ב' מצטרף לאירוע אחר בניו זילנד, שכלל ממש סילוק מבית קפה. העיתון "סאות'אנד טיימס" מדווח כי האחיות נטלי בני ותמרה שפע, יחד עם שני ילדיה של בני, סולקו השבוע מ"מלוונה קפה" שבעיר הדרומית ביותר - אינוורקרגיל.


האי הדרומי בניו זילנד. נוף יפה וגילויים אנטי-ישראלים (צילום: יוסף ג'קסון)

 

"הוא שמע אותנו מדברות עברית ושאל מאיפה אנחנו", סיפרה בני לעיתון. "אמרתי שאנחנו מישראל והא אמר 'צאו החוצה, אני לא משרת אתכן'. הייתי בהלם".

 

הבעלים, מוסטפה טקינקווה, הוא מוסלמי-טורקי שהסביר: "החלטתי כמחאה, לא להעניק שירות לישראלים עד שהמלחמה תיפסק. ישראל הורגת תינוקות חפים מפשע ונשים". הוא גם זכה לתמיכה מבן ארצו, בעל דוכן קבב סמוך.

 

בני, שמתגוררת בעיירה סמוכה עם בעלה וזכתה לביקור מהאחות, אמרה שהיא לא מתנגדת לטענה לפיה ישראל מבצעת פשעים נגד ילדים. "אבל אני לא חושבת שמכיוון שאני מישראל, אפשר למנוע ממני שירות".

היא גם התקשרה לוועדה לפיקוח על זכויות אדם, שם הדגישו שהצעד מהווה הפרה בוטה של זכויות. לא נמסר האם יינקטו צעדים נגד בעל הקפה הטורקי.

 

לפי הדיווח, גם ראש העיר אינוורקרגיל, טים שדבולט, היה המום למשמע הידיעה. "הו אלוהים, רצועת עזה הגיעה לפה. אלו פעמוני הגיהנום", אמר, והודה שהוא מבולבל: "באופן כללי אני נגד מלחמות, ולאנשים יש זכות למחות. מצד שני, אני מצטער בשביל שתי הנשים וחש סימפטיה כלפיהן".

 

המידע הראשוני התקבל באימייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים