שתף קטע נבחר

צילום: AFP

רופא מעזה שעבד בישראל איבד שלושה ילדים

פגז שירה טנק באזור ג'בליה גרם לפגיעה קטלנית במשפחתו של ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש. שלושה מילדיו נהרגו. בנוסף, שתיים מבנותיו נפצעו קשה ופונו לטיפול בברזילי ובשיבא. ד"ר אבו אל-עייש עסק במחקר בשיבא. מנהל המרכז הרפואי בתל השומר: "בית החולים מרכין ראש"

 

 

אחרי הפגיעה בבית החולים ובמתחם אונר"א, התרחשה אמש (יום ו') טרגדיה נוספת בעזה. הגניקולוג העזתי ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש, העובד בישראל, איבד שלושה מתוך שמונת ילדיו מאש צה"ל - כך דווח בערוץ 10. שתיים מבנותיו מאושפזות כעת בבתי החולים ברזילי ושיבא במצב קשה.

 

ד"ר אבו אל-עייש הוא גניקולוג ומומחה לפוריות העובד בשנים האחרונות בשיבא ומבצע מחקר בנושא טיפול בילדים פלסטינים וישראלים במסגרת מכון המחקר "גרטנר". במשך שנים רבות עבד גם בבית החולים סורוקה. לפני חודשים אחדים מתה אשתו מלוקמיה.

 

מבדיקה ראשונית של צה"ל עולה כי טנק השיב אש לעבר אזור מחנה הפליטים ג'בליה שממנו ירו חמושים לעבר הכוחות. כעבור זמן מה התברר כי מספר בני משפחתו של ד"ר אל-עייש נפגעו. מנהלת התיאום והקישור בארז החליטה להוציא את הנפגעים לטיפול בישראל. אמבולנס פלסטיני הביא אותם למעבר ארז ומשם הועברו לאמבולנס ישראלי. תחקיר האירוע עדיין נמשך.

 

מנהל בית החולים שיבא, פרופ' זאב רוטשטיין, אמר ל-ynet: "מאז שהחל המבצע, חזר ד"ר אבו אל-עייש לעזה להיות עם בנותיו. אין מילים לתאר את גודל הטרגדיה שפקדה דווקא את האיש הזה, שנותן הכל לטפל בילדים ועשה מחקר על בריאות הילדים בעזה ובישראל. עד כמה שאני מבין בנותיו נהרגו מפגז של טנק ישראלי. אני רוצה להתעורר ולחשוב שזה חלום רע. ייתכן שחמאס ניצלו לרעה את ביתו. זו אחת הטרגדיות הקשות במלחמה הזו שמדגימה את האבסורד בשימוש באוכלוסיה שנחשפת לאש. כל צוות שיבא מרכין ראש מול האובדן הזה".


הריסות לאחר תקיפות בעזה (צילום:AFP)

   

"הוא מאמין בדו-קיום, ועשה זאת בעבודתו"

ד"ר ליאת לרנר-גבע, מנהלת היחידה לבריאות האשה והילד במכון גרטנר, ששיתפה פעולה עם ד"ר אל-עייש במחקר אמרה ל-ynet: "אני לא יודעת איך האיש הזה יעמוד על הרגליים אחרי טרגדיה כזו". היא סיפרה כי מיד לאחר שראתה את השידור בטלוויזיה, ניסתה ליצור קשר עם הרופא, אך לא הצליחה.

 

"הוא חזר לעזה ביום חמישי לפני שהמבצע התחיל, נסע לראות את הילדים, והיה צריך לחזור לישראל ביום שני, אבל ביום שני הוא כבר לא יכול היה לחזור. הוא היה מגיע לישראל וישן אצל חברים שלושה לילות בשבוע. למרות שהיו לו אישורים, כל פעם היו עושים לו בעיות במעבר. הוא האמין שצריך להיות דו-קיום ועשה את זה בפועל בעבודה שלו", אמרה.

 

המחקר שבו עסק ד"ר אבו אל-עייש בחן את הטיפול בילדים פלסטינים שמגיעים לקבל טיפול בישראל. בניגוד לילדים ישראלים שמשתחררים אחרי זמן קצר, ילדים אלו לרוב נשארים באשפוז בבתי החולים בישראל תקופות ארוכות, כי אין להם אפשרות להמשך טיפול ומעקב לאחר שהם חוזרים לרצועה.


פורסם לראשונה 16/01/2009 21:47

 

בהכנת הידיעה השתתפו חנן גרינברג ועלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינוי פצועים מתקיפת צה"ל
צילום: רויטרס
הריסות ההפצצות בעזה
צילום: AP
עשן מיתמר מעל עזה
צילום: AP
מומלצים