שתף קטע נבחר

דאבל תות: טארט תות-שדה

טארטים של פירות בכלל, הם עניין נפלא ומקסים. טארט תותים בפרט, הוא קינוח יפהפה. רוני ונציה משלבת בין המון תותים טריים עם מחית תותים מבושלת, שקופה ומבריקה, שיוצקים לתוך בצק חמאה אפוי ופריך

טארט תותים

המרכיבים (12 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח

‭1/3‬ כוסר סוכר

קורט מלח

175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כף מים קרים

2 כפות ריבת מישמש מומסת ב‭1-‬ כפית מים

למלית:

1/2 2 כפות מים

1/2 1 כפיות ג'לטין

1 ק"ג תותים קטנים

1 כוס סוכר

1 כף מיץ לימון

1/2 2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)

 

אבקת סוכר, לקישוט

 

הכלים: תבנית לטארט בקוטר 26 ס"מ, משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת)


(צילום: מריאן הול)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון, ומערבבים כמה שניות באמצעות להב הפלדה.
  2. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה.
  3. טורפים את הביצה עם המים ומוסיפים בהדרגה לפירורי הבצק, בעוד המעבד פועל. מעבדים בקצרה, רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים לעיגול בצק שטוח. עוטפים, ומקררים במקרר חצי שעה.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים במזלג, ומצננים במקרר 30 דקות.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  6. מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים מעליו שעועית יבשה. אופים כ‭30-‬ דקות עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת. מברישים את ריבת המישמש מעל לבצק, לאטימה.
  7. המלית: בקערה קטנה שמים את המים, ומפזרים מעל את הג'לטין. משהים כמה דקות, וממיסים מעל לסיר עם אדים.
  8. שוטפים את התותים ומחלקים ל‭2-‬ כמויות שוות ‭500)‬ גרם כל אחת‭.(‬ חוצים את כל התותים, מייבשים רק 500 גרם תותים יפים לקישוט, ומניחים בצד.
  9. במחבת רחבה, שמים את 500 גרם התותים שנותרו, ומועכים אותם מעט במזלג. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון ועמילן התירס, ומערבבים היטב מחוץ לאש. מבשלים את התערובת מעל לאש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שכל החומרים היבשים נמסים. ממשיכים לבשל, תוך ערבוב רצוף, כ‭8-‬ דקות, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה, והיא הופכת לשקופה ומבריקה. ממיסים מחדש את תערובת הג'לטין, ויוצקים לתוך מחית התותים, ומערבבים. מצננים מחוץ לאש.
  10. יוצקים את מחית התותים מעל לבצק. מפזרים מעל את חצאי התותים לקישוט בחופשיות. מקררים את הטארט במקרר כמה שעות.
  11. הגשה: בוזקים אבקת סוכר על השוליים ומגישים עם הרבה קצפת בצד (ניתן לשמור את הטארט יומיים במקרר).

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים