שתף קטע נבחר

ניקון D60 - מצלמת רפלקס למתחילים ויותר

מצלמת הרפלקס האחרונה למתחילים של ניקון היא מצלמה סולידית עם תוצאות נאות. אבל האם היא גם למתקדמים? בדקנו

מצלמות הרפלקס הדיגיטליות הזולות הפכו ללהיט בשנים האחרונות, בעיקר בשל הירידה במחיר של רכיביהן. הפופולריות הגואה שלהן דרסה ברגל גסה את פלח המצלמות דמויות ה-SLR, שכמעט ונעלמו מהנוף. חלק מהיצרניות הגדולות עברו להתמקד רק בהן, כשהן מחדשות את הקו שלהן בקצב מסחרר.

 

בתערוכת פוטוקינה האחרונה, עיקר הדיבור נסב סביב מצלמות רפלקס המסוגלות לצלם וידאו באיכות HD, חלקן אף טוב יותר ממסרטות וידאו ייעודיות - אך הפעם אנחנו מתמקדים דווקא במצלמה מפלח השוק הנמוך יותר, ניקון D60, הזולה ועממית יותר.

 

מדובר במצלמת רפלקס, עם חיישן של עשרה מגהפיקסל ועדשה נלווית (באריזת הקיט) של 18-55 מ"מ (27 עד 82 מ"מ בערך במושגי 35 מ"מ, זום X3 במונחים עממיים יותר). עוד הכניסו במצלמה הזו מערכת ייצוב תמונה, מד אמידת מרחקים עבור מיקוד ידני, ניקוי אוטומטי של בעיות תאורה אחורית (D-Lighting) ואפקטים מובנים לתמונות.

 

עיצוב ומבנה

ה-D60 שכבר נמצאת כמה וכמה חודשים בשוק, היא מצלמה נוחה מאוד לאחיזה. שקע האחיזה ליד הוא במידה הנכונה, והכפתורים ממוקמים היטב. הגוף שלה מרגיש מעט מצועצע ופלסטיקי לעומת אחיותיה הגדולות, אך התחושה היא בסך הכל טובה.

 

המצלמה הזו, כמו קודמותיה, בנויה על ממשק פשוט וקלאסי: חוגת מצבים, כפתור ניווט ותפריט ארבע-כיווני, וגלגלת (אחת בלבד, בניגוד לדגמים המתקדמים יותר) לשינוי ערכים. התפעול קל וברור, וכך גם פיזור הכפתורים על גוף המצלמה. מרבית הכפתורים העיקריים, מצויים בקרבת האגודל. הפונקציות הנדירות יותר לתפעול פזורות באזור העדשה.

 

ביצועים

נטלנו את המצלמה איתנו לנסיעה לחו"ל, ולא התאכזבנו. התמונות שה-D60 מוציאה הן טובות ועשירות ובפרטים. לצילומי חוץ היא נהדרת: היענות הצבע שלה רחבה, גם ברמות ISO נמוכות יותר (100 ו-200), והצבעים שלה יוצאים עמוקים ועשירים (שימו לב לכחול העמוק של מי הים ולוורוד העשיר של הוורדים). עם זאת, בצילומי פנים עם תאורה חלשה יותר היא מצטיינת מעט פחות, שם הצבעים נראים מעט דהויים, גם כאשר תוכניות איזון לובן מתאימות לתאורה.

 

המבזק המובנה שלה עושה עבודה מצוינת. למבזקים מובנים יש נטייה "לשפוך" כמות גדולה של אור על הסביבה המצולמת. הפלאש שניקון בחרו להכניס כאן, עושה זאת היטב: פיזור האור הוא יותר אחיד ממה שנתקלנו במצלמות אחרות, ויוצר מעברי אור-חושך פחות עזים ומורגשים. גם בצילומי לילה היא מוצלחת בסך הכל, למרות שזיהינו מעט טשטוש בקצוות התמונה בחשיפות ארוכות, גם באור יום.

 

יכולת הזום שלה טובה. תווית בקבוק המים שקבלנו לשתיה בטיסה יצאה ברורה ומלאת פרטים על אף התאורה הגרועה של המטוס. עוד אהבנו במצלמה הזו הוא משהו שניקון מקפידים עליו באדיקות לאורך השנים: תאימות מוצלחת לאחור. שתי עדשות זום Nikkor AF 35-105 מ"מ ו-70 עד 210 מ"מ, שהיו מחוברות במקור ל-F601, פעלו לא רע בכלל על ה-D60. יחד זאת, בשל חוסר התאימות הידוע בין פילם לבין חיישן CCD בכל הנוגע לחשיפה ואופטיקה – זיהינו טשטוש קל בשולי התמונות שצולמו עם עדשות אלה, אך לא ברמה משמעותית.

 

תזמונים וחיי סוללה

מהירות לצערנו, היא מעט עקב אכילס של המצלמה הזו. בשעה שה-D60 הייתה מצלמה מוצלחת בכל מובן אחר, היא הייתה קצת עצלנית בכל מה שקשור למיקוד. לעתים לקח מעל לשניה, גם בבמות צילום פשוטות ומוארות היטב. ההפעלה שלה לעומת זאת, כמעט מיידית. קצב הצילום הרציף שלה היה משביע רצון: 2.5 פריימים בשניה.

 

חיי הסוללה שלה לא רעים בכלל – הצלחנו לצלם כ-300 תמונות בתנאים משתנים ללא מבזק, ועוד כמאה עם מבזק.

 

סיכום

הD60 היא מצלמת DSLR מצויינת עבור מתחילים וחובבים ברמה בינונית, וכמצלמה שנבנתה עבורם – היא עושה עבודתה נאמנה. ברם, צלמים מתקדמים כדאי שישקלו מצלמות "רציניות" יותר כמו אחותה הגדולה, ה-D90 או אפילו ה-D300 או 700 המקצועיות יותר, ולחליפין, דומותיהן מבית "קנון" כמו ה-D1000.

 

Nikon D60

ציון:


 

מחיר מומלץ לצרכן: 3,135 שקלים

 

הפצה: הדר סוכנויות בע"מ

 

יתרונות: צבעים עשירים, מבזק, תאימות טובה לאחור

חסרונות: מיקוד איטי לעתים

שורה תחתונה: מצלמת רפלקס נפלאה למתחילים

 

מפרט טכני וגלריה

פיקסלים: 10.2 מיליון

גודל חיישן: 23.6 על 15. 8 מ"מ

גודל תמונה מקסימלי: 3,872 על 2,592 פיקסלים.

טווח רגישות חשיפה: 100-1600 ISO

אחסון: כרטיס SD או SDHC

מסך: 230,000 פיקסלים, 2.5 אינץ' LCD.

מקור כוח: סוללת ליתיום-יון נטענת EN-EL9

משקל: 495 גרם ללא סוללה.

 

צילום: ניב ליליאן

 

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות המצלמות

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים