שתף קטע נבחר

אובמה הסיר החרם על ארגונים המסייעים להפלות

יומיים בלבד לאחר שנכנס לבית הלבן הודיע נשיא ארה"ב על ביטול החרם הממשלתי על ארגונים שמסייעים לנשים לעבור הפלה. ארגונים שתומכים בזכות להפלה: "ההחלטה תמנע הריונות לא רצויים ותציל נשים ממוות"

השינוי הגיע לאמריקה. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ממשיך במסע לביטול החלטות ממשל בוש. אחרי שהורה לסגור את מתקן הכליאה גואנטנמו, והכריז על הקפאת שכר וחוקי אתיקה חדשים בבית הלבן, התפנה הנשיא הטרי להסיר גם את החרם התקציבי על ארגונים בינלאומיים שמבצעים הפלות או מפיצים מידע על הפלות.

 

החרם הממשלתי על ארגונים שמסייעים לנשים בנושא הפלות מכונה "מדיניות מכסיקו סיטי" והוטל לראשונה בימי ממשלו של הנשיא רונלד רייגן ב-1984. מאז, ביטל אותה הנשיא הדמוקרטי ביל קלינטון, אך ג'ורג' בוש השיב את החרם עם היכנסו לבית הלבן ב-2001.

 

קבוצות ליברליות בארה"ב מיהרו לברך על המהלך, בעוד ארגונים המתנגדים להפלות מתחו ביקורת על הנשיא. "בריאותן של נשים נפגעה מאוד בגלל החרם על הארגונים", אמר טוד פרסטון, דובר ארגון PAI, הפועל למען הזכות להפלות. "החלטתו של הנשיא אובמה תעזור להפחית את מספר ההריונות הלא-רצויים ותציל נשים שמתות בגלל הריונות בסיכון גבוה, משום שאין להן גישה לסיוע".   

 

"מדיניות מכסיקו סיטי" אוסרת על העברת כספי משלם המסים האמריקני לארגונים בינלאומיים לתכנון המשפחה, המציעים סיוע בביצוע הפלות או בקבלת החלטה בעניין. הליברלים בארצות הברית רואים בחרם פגיעה בחופש הביטוי ובזכויות נשים, שכן תחת מדיניות זו, גם שדולות הפעולות למען חוקיות הפלות אינן יכולות לזכות בסיוע מהמדינה.

 

הנשיא אובמה, וכך גם מזכירת המדינה הילרי קלינטון, הבטיחו במהלך קמפיין הבחירות שלהם שיבטלו את החרם.

 

מלבד שינוי המדיניות בנושא הפלות, רוב השינויים עליהם החליט אובמה בימיו הראשונים בבית הלבן אינם נוגעים למחלוקות אידיאולוגיות בין המפלגות. למעשה, אובמה החליט להתמקד תחילה בנושאים שעליהם קיימת הסכמה בקרב הרפובליקנים והדמוקרטים, וכן תמיכה רחבה בציבור האמריקני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה. הבטיח - וקיים
צילום: AP
מומלצים