שתף קטע נבחר

ת"א היא המקום הבטוח ביותר לפתיחת עסק

דן אנד ברדסטריט: 6.1% בלבד מהעסקים בעיר - ברמת סיכון גבוהה. אחרי ת"א ממוקמות פתח-תקווה וחיפה, ואילו באר שבע ואשדוד הן הערים עם הסיכון הגבוה ביותר. ת"א גם בראש דירוג השכר הממוצע לעובדים: 152 אלף שקל בשנה

תל-אביב היא הרשות המקומית שבשטחה הכי בטוח לפתוח עסק - רק 6.1% מסך העסקים בעיר נמצאים ברמת סיכון גבוהה. כך עולה מדירוג שעשתה חברת דן אנד ברדסטריט.

 

אחרי הבירה הכלכלית של ישראל, מדורגות פתח-תקווה וחיפה, בהן שיעור העסקים שנמצאים ברמת סיכון גבוהה מסתכם ב-9% ו-9.7% בהתאמה. המקומות שבהם שיעור העסקים המצויים ברמת סיכון גבוהה הוא הגבוה ביותר הם באר-שבע (13.4%) ואשדוד (12.3%). ממוצע כלל העסקים במשק הנמצא בסכנת סגירה הינו 15.2%.

 

על פי נתוני דן אנד ברדסריט, ב-2007 נרשם שיפור בתקציבן של 10 הרשויות הגדולות. סך ההכנסות של הרשויות הללו עלה ב-8.6% לעומת 2006. בנוסף, העודף התקציבי של 10 הרשויות הגדולות הסתכם בשנת הכספים הזו בסכום כולל של כ-130.5 מיליון שקל, עלייה של כ-30% לעומת שנה קודמת.

 

את השיפור החד ביותר רשמה עיריית ראשון לציון, שעברה מגירעון תקציבי של 1 מיליון שקל בשנת 2006 לעודף תקציבי של 51 מיליון שקל בשנת 2007. כמו כן, עיריית ירושלים שיפרה גם היא באופן משמעותי את ניהול תקציבה, ועברה מעודף תקציבי אפסי לעודף של כ-19 מיליון שקלים. עיריית אשדוד הצליחה להציג שיפור גם היא והגדילה את העודף בתקציבה מ-19.8 מיליון שקל לעודף של 37 מיליון שקל.

 

העירייה עם השכר הנמוך ביותר: חיפה

השכר של עובדי הרשויות מככב גם הוא בדירוג. את הרשימה מובילה תל-אביב, עם שכר ממוצע ברוטו לעובד של 152 אלף שקל בשנה או 12.6 אלף שקל ברוטו בחודש. באופן מפתיע, העובדים הבאים בתור הם אלו של עיריית ראשון-לציון, עם שכר שנתי ממוצע של 144 אלף שקל לשנה, ועובדי עיריית חולון המקבלים שכר של 142 אלף שקל בממוצע לשנה. העירייה עם השכר הנמוך ביותר מבין עשר הגדולות היא עיריית חיפה, שהעובדים בה זוכים לשכר שנתי ממוצע של 123 אלף שקל בלבד.

 

בשקלול כמה פרמטרים, בין השאר תקציביים, כמות התושבים ועוד, עולה כי עיריית אשדוד זינקה מהמקום ה-7 בדירוג 2008 של הרשויות החזקות היישר אל המקום הרביעי בדירוג 2009. בכך התייצבה אשדוד מקום אחד מתחת לשלוש הרשויות המובילות את הדירוג (ללא שינוי מהשנה שעברה) - תל-אביב-יפו, ירושלים וחיפה.

 

באר-שבע ירדה מקום אחד בדירוג והתייצבה במקום השביעי. שינוי נוסף בדירוג 2009 הוא שיפור במיקומה של עיריית חולון - שעלתה מהמקום התשיעי אל המקום השמיני. נתניה ורמת-גן סוגרות את הרשימה. פתח-תקוה וראשון-לציון במקומות החמישי והשישי בהתאמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיריית תל אביב
צילום: רוני מתן
מומלצים