שתף קטע נבחר

ליברמן: עבור חלק מהממסד אני עדיין איווט האיום

בזמן שיו"ר ישראל ביתנו התלוצץ בכנס בחירות בנצרת-עילית, הוארך מעצרם של שלושה מהחשודים בפרשה שבמסגרתה חשוד הח"כ בשוחד, במרמה ובהלבנת הון. לטענת המשטרה, הפרשה "חמורה ביותר"

"עבור חלק מהממסד הישראלי אני עדיין איווט האיום" - כך אמר הערב (יום א') יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, בעקבות ההתפתחויות בחקירת פרשת השוחד והלבנת ההון שבה הוא חשוד. שבועיים בלבד לפני הבחירות, הגדירו הערב במשטרה את הפרשה "חמורה ביותר", ומעצרם של שלושה מהמעורבים בה הוארך.

 

 

בעוד המשטרה מבקשת בדיון להאריך את המעצר, השתתף ליברמן בכנס בחירות בנצרת-עילית. ליברמן אמר כי חלק מהרגלי החיים שלו הם חקירות משטרה לפני הבחירות. "הייתי מודאג עד היום בבוקר", אמר. "הכל היה רגיל, אבל היה חסר דבר אחד. לא היתה חקירת משטרה. הבוקר נרגעתי. אנחנו שומרים על המסורת".

 

ליברמן סיפר כי באחד ממסעותיו במזרח אירופה, אמר אחד ממארחיו כי יש להתייחס אליו כאל אדם חשוב, משום שהוא "זה שהביא את בן-גוריון לשלטון". ליברמן אמר בשעשוע, כי "לא הבאתי את בן-גוריון לשלטון ולא רצחתי את ארלוזרוב, אך עבור חלק מהממסד הישראלי, אני פושע נוראי וחברים כמו ג'מאל זחלקה הם הצדיקים. אנחנו נוכיח שהמצב הוא קצת שונה, אנחנו בדרך נכונה, והיום קיבלנו לכך הוכחה נוספת".

 

מיכל ליברמן שוחררה למעצר בית

בית משפט השלום בתל-אביב קבע כי שלושה מבין שבעת החשודים שעוכבו לחקירה בבוקר, יישארו במעצר. מעצרו של עו"ד יואב מני, פרקליטו של ליברמן ומי שנחשב לחשוד המרכזי בפרשה, הוארך בחמישה ימים. מעצרם של שרון שלום ואנדי בויאנגיו הוארך בארבעה ימים.

 

במשטרה ציינו בדיון כי מדובר ב"פרשה חמורה ביותר" מבחינת מהותה והיקפה, וכי קיים "אינטרס ציבורי ראשון במעלה" לחקור בה, מבלי שהחקירה תשובש. ארבעת החשודים הנוספים שנחקרו, בהם בתו של ליברמן, מיכל, שוחררו למעצר בית.

 

ליברמן עצמו חשוד במסגרת הפרשה כי קיבל שוחד דרך חברת ייעוץ שבה עבדה בתו. נוסף על עבירת השוחד, חשוד ליברמן בעבירות של מרמה, הפרת אמונים ועבירות על חוק איסור הלבנת הון. בהחלטת בית משפט המחוזי בתל-אביב ממרס 2008, שדחה את ערעורו של ליברמן על הרשאת השימוש בחומרים שנתפסו במשרדיו של עורך דינו, נכתב: "במעשי ליברמן דבק יותר מגוון פלילי".

 

"מערכת ענפה להסתרת הפעילות הפלילית"

עו"ד מני הוא החשוד כמבצע העיקרי, הוגה השיטה הרציפה והפלילית המיוחסת לחשודים. על פי החשדות, מעורבותו של מני בפרשות הנחקרות חורגות מפעולות הייצוג המייחדות את מקצוע עריכת הדין, והוא חשוד בכך שלאורך שנים רבות הקים מערכת ענפה, חוצת גבולות ומרובת אנשי

קש, במטרה להסתיר, לטשטש ולהסוות את פעילותו הפלילית.

 

אשר לשרון שלום, בן 34 מתל-אביב, אמרו החוקרים כי הוא שימש כעוזרו של ליברמן בעת כהונתו כשר במשרד התשתיות הלאומיות וכן במשרד התחבורה. בנוסף לאלו, שלום משמש בין היתר כמנכ"ל חברת מ.ל.1 מאז מחצית שנת 2004 ועד עצם היום הזה. מהראיות, כך מציינים במשטרה, עולה חשד כי שלום מלבין כספים רבים המיועדים לאדם אחר, והוא מעורב באופן פעיל ודומיננטי במספר פרשיות שבהן עוסקת החקירה.

 

לגבי בויאנגיו, אמרו נציגי המשטרה כי הוא שימש כמנכ"ל בחברות שדרכן בוצעו העבירות. על פי החשד, הוא נטל חלק במארג מעשי ההסתרה הפליליים המיוחסים לעו"ד מני, ובמעשיו קידם את מעשי המרמה והלבנת ההון לכאורה, תוך שיתוף פעולה עם חשודים נוספים.

 

"זה לא סיפור חדש"

בדיון בבית המשפט טענו פרקליטיהם של שלושת החשודים כי מדובר בחקירה שמתנהלת זה כשנתיים. "לא מדובר בסיפור חדש, ואין כל חשש שהחשודים ישבשו את החקירה, מאחר וכל הסיפור היה בתקשורת וידוע, ואם הם היו רוצים לשבש את החקירה, הם היו יכולים לעשות זאת במשך שנתיים", טענו הפרקליטים.

  

עו"ד מיכה פטמן, פרקליטו של שלום, אמר בדיון: "אנחנו חופרים היום תחת יסודות הדמוקרטיה. בעוד 15 ימים יש בחירות. אני לא חושב שזו החלטה של חברי (נציג המשטרה - א.כ.), אבל איך אפשר להשבית מטה בחירות של מפלגה שבועיים לפני הבחירות".

 

בהמשך אמר עו"ד פטמן כי הוא מעדיף שהלקוח שלו לא יהיה במעצר עם ערבים: "אם יהיה במעצר עם בני מיעוטים, זה לא ייגמר טוב".


פורסם לראשונה 25/01/2009 20:41

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליברמן. חשוד בשוחד, מרמה והלבנת הון
צילום: ג'ורג' גינסברג
שניים מהחשודים, היום בבית המשפט
צילום: עופר עמרם
מומלצים