שתף קטע נבחר

נציג האיחוד האירופי: מתחנן - פיתחו את המעברים

שליח האיחוד האירופי, לואי מישל, הלין בפני שר הפנים, מאיר שטרית, על המצב ההומניטרי הקשה ברצועה ו"הפגיעה בזכויות אדם". עם זאת, הוא לא חסך שבטו גם מהחמאס, ואמר שעל הארגון רובצת אחריות רבה למלחמה

נציב האיחוד האירופי לעניינים הומניטאריים, לואי מישל, הגיע היום (ב') לביקור בשדרות ובפיו טענות קשות על פגיעה בזכויות אדם בעזה, שם סייר קודם לכן. שר הפנים מאיר שטרית, שנועד עמו, השיב לו כי "כשמדברים על זכויות אדם - מה עם שחרור גלעד שליט?". 

 

בעת ביקורו בעזה, אמר הנציב: "הרס בקנה מידה כה עצום מעציב אותי מאוד. משראיתי במו עיניי את המצב הקטסטרופלי בעזה, קריאתי להגברת הסיוע ההומניטארי הפכה להיות דחופה עוד יותר. האוכלוסייה האזרחית בעזה מתמודדת בשבועות האחרונים עם סבל נורא וחסר תקדים. חבילת המימון המיועדת, בסך 58 מיליון אירו, תתרום באופן ניכר למאמץ הבינלאומי לטובת האנשים הסובלים הללו, וגם תשמר את הסולידריות המתמשכת שלנו עם כלל האוכלוסייה הפלסטינית".


מישל בעזה (צילום: AFP)

 

למרות הדברים הקשים, מישל מתח גם ביקורת קשה על חמאס, ואמר בעזה לארגון "אחריות עצומה" למלחמה עם ישראל. "אי אפשר לנהל משא ומתן עם ארגון שנוקט בטקטיקה טרוריסיטית", אמר, "אנו לא יכולים לקבל את הדרך שחמאס קורא לה בטעות 'התנגדות', שכן הריגת חפים מפשע זהו טרור לכל דבר".

 

שטרית ומישל נפגשו בפעם הראשונה לפני כשבוע בבריסל, לשם נסע שר הפנים כחלק ממאמץ ההסברה של ממשלת ישראל, ששיגרה שישה שרים לבירות אירופה בעיצומה של הלחימה בעזה. כבר שם התעמתו השניים, ובסופו של דבר נדברו להיפגש בשדרות.

 

כשיצא מעזה סירב מישל לבדיקה של חיילי צה"ל במעבר ארז, ורק לאחר התערבותו של שטרית, התאפשרה בדיקת הפמליה בלבד בטרם היכנסו לישראל. בשל העימות במחסום, איחר מישל לבקר בגן ילדים בשדרות, אך ביקר במערום הקסאמים בחצר תחנת המשטרה המקומית ובבתי ספר ממוגנים.

 

"ישראל היא דמוקרטיה שצריכה לפעול על פי ערכים דמוקרטיים. אני מתחנן בפניכם לפתוח את המעברים להכנסת סיוע לעזה", אמר לשר הפנים, שמצדו ענה: "אנו פתוחים למתן סיוע הומניטארי, בשני תנאים - שלא יירו על חיילי צה"ל השומרים עליהם, ושהסיוע יגיע לאוכלוסייה הנזקקת ולא החמאס".

 

ואם היו יורים על בריסל?

באשר לטענות על ההרס הכבד שנגרם בעזה, אמר שטרית: "החמאס הוא ארגון טרור שמאיים על קיומנו וירה אלפי טילים לעבר אזרחים חפים מפשע. נאלצנו להגן על אזרחינו בפעולה של צבא ההגנה לישראל. איך אתה היית מגיב אם היו יורים טילים על בריסל?".

 

מאוחר יותר נועד מישל עם השר יצחק הרצוג, שהופקד מטעם הממשלה על הסיוע ההומניטארי לאוכלוסיית עזה.

הרצוג פרש בפניו את היקפי הסיוע. בין היתר דיווח לו על כ-150 משאיות הנכנסות עתה מדי יום עם טובין, תרופות ומוצרי יסוד לעזה. כמו כן דיווח לו על תחילת עבודות השיקום של בארות המים ומערכת החשמל בעזה, כמו גם על פעולות לתיקון מערכת הביוב.

 

הרצוג אמר כי - בניגוד לפרסומים בתקשורת - תת מזכ"ל האו"ם, ג'ון הולמס, דיווח כי רק כ-20 פלסטינים מחוסרי דיור בעקבות פעולת צה"ל נאלצו לקבל קורת גג במתקני אונר"א ברצועת עזה. "המעברים לעזה אינם סגורים, והעובדה היא שאנו דואגים להזרים דרכם את כל הדרוש".

 

מידע מסוכנויות הידיעות שולב בכתבה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים