מקצצים בבשר: קציצות הודו ברוטב סלרי ועגבניות
השף עמרי בן פרז מגיש מתכון לקציצות רכות ועסיסיות, שטובלות ברוטב פיקנטי של עגבניות וסלרי. הגישו עם לחם ואתם מסודרים

קציצות הודו ברוטב סלרי ועגבניות

מתכון באדיבות שף עמרי בן פרז, "לגעת באוכל"

 

המרכיבים:

1 ק"ג שווארמה הודו טחון

2 בצלים קצוצים

2 כף פטרוזיליה קצוצה

2 כף נענע קצוצה

4 שיני שום כתושות

2 פרוסות לחם מלא מושרות

2 ביצים

מלח פלפל

לרוטב:

2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים גס

עלים מגבעולי הסלרי, קצוצים דק

2 בצלים קצוצים

3 גזרים

פלפל חריף (לא הכרחי)

6 עגבניות, עדיף מסוג תמר, חתוכות לקוביות

2 חבילות רסק עגבניות

10 שיני שום

מים לפי הצורך

מלח פלפל

שמן זית


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את ההודו, הבצל, הפטרוזיליה והנענע, השום, הלחם והביצים.
  2. מערבבים היטב, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. יוצרים קציצות ומניחים על גבי צלחת שטוחה (בשלב זה אפשר לטגן קלות את הקציצות, או לבשל ישירות ברוטב).
  4. הרוטב: במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את הבצל, השום, הגזר וגבעולי הסלרי.
  5. מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן קלות עוד כ-5 דקות.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות והפלפל החריף, ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה.
  7. מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את הקציצות. מוסיפים את עלי הסלרי ומבשלים 15-20 דקות.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מקצצים בבשר: קציצות הודו ברוטב סלרי ועגבניות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד